Η Google απαγορεύει τις εφαρμογές εγγραφής κλήσεων τρίτων από το Play Store  

Η Google απαγορεύει τις εφαρμογές εγγραφής κλήσεων τρίτων από το Play Store  

H Google εισάγει μια νέα πολιτική του Play Store που θα αποκλείει ουσιαστικά τις εφαρμογές εγγραφής κλήσεων τρίτων από το Play Store έως τις 11 Μαΐου. Τέτοιες εφαρμογές χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το Accessibility API (σχεδιασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες) για να αποκτήσουν πρόσβαση στις λειτουργίες ήχου σε συσκευές Android. 

“Οι εφαρμογές με βασική λειτουργικότητα που προορίζονται για την άμεση υποστήριξη ατόμων με αναπηρία είναι κατάλληλες για χρήση του IsAccessibilityTool”, αναφέρει η πολιτική. “Οι εφαρμογές που δεν είναι κατάλληλες για το IsAccessibilityTool ενδέχεται να μην χρησιμοποιούν τη σημαία και πρέπει να πληρούν προφανείς απαιτήσεις αποκάλυψης και συναίνεσης. Το API προσβασιμότητας δεν έχει σχεδιαστεί και δεν μπορεί να ζητηθεί για απομακρυσμένη εγγραφή ήχου κλήσης.”  

H Google προσπαθεί σταδιακά να εξαλείψει την εγγραφή κλήσεων στο Android, κυρίως λόγω ανησυχιών για το απόρρητο. Αποκλείστηκε σε μεγάλο βαθμό στο Android 6 και η χρήση του μικροφώνου για την εγγραφή κλήσεων καταργήθηκε στο Android 10. Η τελευταία λύση για τις εφαρμογές εγγραφής κλήσεων ήταν η χρήση του Accessibility API. 

Η Google αντιμετώπισε το ζήτημα σε ένα βίντεο διαδικτυακού σεμιναρίου, λέγοντας ότι “το τηλεχειριστήριο σε αυτό το πλαίσιο αναφέρεται στην εγγραφή ήχου κλήσης όπου το άτομο στην άλλη άκρη δεν γνωρίζει ότι πραγματοποιείται η εγγραφή.” Πρόσθεσε ότι οι εφαρμογές κλήσης όπως το Google Phone και το Mi Dialer με εγγενή λειτουργία εγγραφής κλήσεων δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή.

 “Εάν η εφαρμογή είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα κλήσης στο τηλέφωνο και είναι επίσης προφορτωμένη, δεν απαιτείται δυνατότητα προσβασιμότητας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εισερχόμενη ροή ήχου”, δήλωσε ο επικεφαλής των παγκόσμιων λειτουργιών περιεχομένου της Google στο Moun Choi. “Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν παράβαση. Επειδή πρόκειται για διευκρίνιση μιας υπάρχουσας πολιτικής, η νέα γλώσσα θα ισχύει για όλες τις εφαρμογές από τις 11 Μαΐου.” Δεν είναι σαφές εάν η νέα πολιτική σημαίνει ότι οι υπάρχουσες εφαρμογές εγγραφής κλήσεων θα αποσυρθούν από το Play Store.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *