Ο Έλον Μασκ εξακολουθεί να θέλει το Twitter

Ο Έλον Μασκ εξακολουθεί να θέλει το Twitter

Ο Έλον Μασκ συνεχίζει την αναζήτηση του Twitter. Σε μια κατάθεση της SEC [PDF] την Πέμπτη, ο Μασκ αποκάλυψε ότι έχει 46,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για να κλείσει τη συμφωνία. Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX θα κάλυπτε ο ίδιος 21 δισεκατομμύρια δολάρια από την τιμή αγοράς. Μια κοινοπραξία τραπεζών θα του δανείσει 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι των μετοχών του στην Tesla μαζί με επιπλέον 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.

Ο Μασκ εξέπληξε σχεδόν όλους την περασμένη εβδομάδα με μια αυτόκλητη προσφορά 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Twitter. Η κίνηση ήρθε αφού αγόρασε αθόρυβα το 9,2 τοις εκατό των εκκρεμών μετοχών του Twitter. Στη συνέχεια απέρριψε πρόταση να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για να μπορέσει να αγοράσει ακόμη περισσότερες μετοχές.

Το όραμα του Μασκ για τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό απεριόριστο από μέτρο. «Επένδυσα στο Twitter καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του να είναι η πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο», έγραψε ο Musk στον Πρόεδρο του Twitter, Bret Taylor, την περασμένη εβδομάδα. «Πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργική δημοκρατία».

Το Twitter δεν ενδιαφερόταν για την προσφορά, η οποία πίστευε ότι υποτιμούσε την εταιρεία και το διοικητικό συμβούλιο του ενέκρινε γρήγορα μια διάταξη για δηλητηριώδες χάπι που θα έκανε πολύ πιο δύσκολη μια εχθρική εξαγορά. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι σημερινοί μέτοχοι θα μπορούν να αγοράζουν περισσότερες μετοχές με έκπτωση, γεγονός που θα συρρικνώσει το σχετικό μέγεθος των συμμετοχών του Musk (και του Vanguard Group, με 10,3%).

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ο Μασκ είναι πλέον πιθανό να υποβάλει προσφορά σε όλους τους μετόχους του Twitter. Αυτό με τη σειρά του θα ανάγκαζε σχεδόν σίγουρα το διοικητικό συμβούλιο να ξεκινήσει σοβαρές διαπραγματεύσεις μαζί του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *