Instagram: Νέος τρόπος δημιουργίας Reels

Instagram: Νέος τρόπος δημιουργίας Reels

Το Instagram δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα, που ονομάζεται Πρότυπα, που θα επιτρέπει στους δημιουργούς να δημιουργούν Reels δανειζόμενοι μορφές από άλλα βίντεο στην πλατφόρμα. Η δυνατότητα εμφανίζεται κάπως παρόμοια με το εργαλείο προτύπων του TikTok, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς να τοποθετούν το δικό τους περιεχόμενο σε μια προκατασκευασμένη ακολουθία.

O αντίστροφος μηχανικός Alessandro Paluzzi εντόπισε μια πρώιμη έκδοση του Templates τον Ιανουάριο, ενώ η υπεύθυνη μάρκετινγκ και επιρροή Josephine Hill έχει ήδη γνωρίσει τη λειτουργία. Σε ένα στιγμιότυπο οθόνης που δημοσιεύτηκε από τον Hill τον Μάρτιο, φαίνεται ότι οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τα δικά τους κλιπ σε προκαθορισμένα καρέ, καθώς και να προσθέσουν τον δικό τους ήχο. Αυτό θα μπορούσε να εξοικονομήσει τους χρήστες από τη χρήση προτύπων τρίτων από τοποθεσίες όπως το Canva, ή από το να χρειαστεί να παρακολουθήσουν στενά διαδικτυακούς οδηγούς για να επιτύχουν μια συγκεκριμένη μορφή, κάτι που επεσήμανε ο Hill στο Insider.

“Πάντα εργαζόμαστε για νέους τρόπους για να κάνουμε τα Reels πιο απλά στη δημιουργία”, δήλωσε εκπρόσωπος του Meta σε δήλωση στο Insider. “Δοκιμάζουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε Reel χρησιμοποιώντας ένα υπάρχον Πρότυπο από άλλο Reel.”To Instagram αυτή τη στιγμή δοκιμάζει τη λειτουργία με μια μικρή ομάδα χρηστών. 

Η δοκιμή έρχεται καθώς το Instagram προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους δημιουργούς στο Reels και αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά του: τις αναδημοσιεύσεις του TikTok. Πέρυσι, το Instagram είπε ότι θα σταματήσει να προωθεί τα Reels με υδατογραφήματα TikTok και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Instagram Adam Mosseri ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα θα καταστραφεί ακόμη πιο σκληρά με την υποβάθμιση των αναδημοσιεύσεων. Η προσθήκη προτύπων στη μίξη θα μπορούσε να διευκολύνει τη δημιουργία βίντεο στο Reels και να τονώσει τη δημιουργία πιο πρωτότυπου περιεχομένου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *