Το Xbox Developer Kit συνοδεύεται από 40 GB μνήμης RAM GDDR6   

Το Xbox Developer Kit συνοδεύεται από 40 GB μνήμης RAM GDDR6   

To Gamers Nexus, ένας παραγωγός τεχνολογίας YouTube, αγόρασε πρόσφατα ένα Xbox Developer Kit — μια ειδική έκδοση του στούντιο κονσόλας Xbox Series X που χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη παιχνιδιών. Όπως αποδείχθηκε, το XDK για την τρέχουσα γενιά κονσολών Xbox συνοδεύεται από τεράστια 40 GB μνήμης GDDR6 και απαγόρευση υλικού από τη Microsoft (εάν ληφθεί παράνομα).

Το XDK που βασίζεται σε Xbox Series X μοιάζει πολύ με το Xbox One X και το κιτ προγραμματιστή του (Project Scorpio). Προηγούμενες φήμες υποστήριζαν ότι η Microsoft χρησιμοποίησε αυτό το σχέδιο για να αποτρέψει διαρροές πριν από την επίσημη ανακοίνωση το 2020. Η λιανική έκδοση της κονσόλας, όπως γνωρίζετε, έχει εντελώς διαφορετική κάθετη σχεδίαση.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα μέσα ενημέρωσης και οι τακτικοί πελάτες δεν θα πρέπει να παίρνουν στα χέρια τους το Xbox Development Kit. Λόγω παραβίασης της EULA, η Microsoft απαγόρευσε την κονσόλα και απέκλεισε τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο ή αναπαραγωγής οποιουδήποτε παιχνιδιού. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε το Game Nexus να πειράξει τη συσκευή. Το teardown τους αποκάλυψε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το υλικό που προμηθεύει η Microsoft στους προγραμματιστές παιχνιδιών.

Το XDK χρησιμοποιεί 40 GB μνήμης GDDR6 συγκολλημένη και στις δύο πλευρές της μητρικής πλακέτας (τσιπ Samsung 2 GB). Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που οι φήμες ισχυρίζονταν ότι το Xbox Series X θα ερχόταν με περισσότερα από 16 GB μνήμης. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο μεγάλη ποσότητα μνήμης RAM για εντοπισμό σφαλμάτων και εκτέλεση λιγότερο βελτιστοποιημένου κώδικα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πώς το XDK εκχωρεί τη μνήμη RAM του. Το Xbox Series X διανέμει τα 16 GB μνήμης RAM GDDR6 σε τρία κομμάτια: 2,5 GB για το λειτουργικό σύστημα, 3,5 GB για τη μνήμη συστήματος και 10 GB για τα γραφικά.

Εάν είστε κανονικός παίκτης, μην κάνετε τον κόπο να αγοράσετε το XDK. Παρόλο που αυτά τα κιτ εμφανίζονται μερικές φορές στο eBay (περίπου 1350 EUR), η Microsoft είναι καλή στην παρακολούθηση και την απαγόρευση κονσολών που αποκτήθηκαν παράνομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *