Το Google Play Store αναγκάζει τώρα τις εφαρμογές να αποκαλύπτουν ποια δεδομένα συλλέγονται

Το Google Play Store αναγκάζει τώρα τις εφαρμογές να αποκαλύπτουν ποια δεδομένα συλλέγονται

Η Google ανοίγει μια νέα ενότητα Ασφάλεια δεδομένων στο Play Store, το επίσημο αποθετήριο εφαρμογών του Android, όπου οι προγραμματιστές πρέπει να δηλώσουν ποια δεδομένα συλλέγει το λογισμικό τους από τους χρήστες των εφαρμογών τους.

Αυτό θα μοιάζει με μια ετικέτα απορρήτου που δίνει στους χρήστες κρίσιμες πληροφορίες με μια ματιά, οι οποίες θα πρέπει να είναι αρκετές για να τους βοηθήσουν να αποφασίσουν εάν θα ήθελαν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση.

Όχι μόνο οι προγραμματιστές θα δηλώσουν ποια δεδομένα συλλέγουν, αλλά και ποια δεδομένα μοιράζονται με τρίτους, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τον σκοπό πίσω από τη συλλογή.

Εάν ο χρήστης θέλει να μάθει περισσότερα για μια συγκεκριμένη καταχώριση, πατώντας στο αντίστοιχο στοιχείο θα συμπτύξει το μενού για να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συλλέγεται ή κοινοποιείται.

Ο τρίτος πυλώνας της ενότητας Ασφάλεια δεδομένων θα είναι οι πρακτικές ασφαλείας της εφαρμογής, οι οποίες περιγράφουν τους μηχανισμούς ασφαλείας που χρησιμοποιούνται για την προστασία των συλλεγόμενων δεδομένων, όπως το πρότυπο MASVS.

Αυτή η τρίτη ενότητα διευκρινίζει επίσης εάν οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν τη διαγραφή των δεδομένων τους ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, η Ασφάλεια Δεδομένων θα καθορίσει εάν η εφαρμογή ακολουθεί την Οικογενειακή Πολιτική του Google Play, η οποία είναι προσανατολισμένη στην προστασία των παιδιών.

Η Google παρουσιάζει τη νέα ενότητα Ασφάλεια δεδομένων σταδιακά, έτσι ώστε οι χρήστες Android να μην βλέπουν αυτήν τη νέα ενότητα αμέσως, αλλά τις επόμενες δύο εβδομάδες.

προγραμματιστές μπορούν να αρχίσουν να δηλώνουν πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που συλλέγονται από σήμερα, με την προθεσμία ολοκλήρωσης των υποβολών τους να είναι η 20η Ιουλίου 2022.

Η Google είπε στο BleepingComputer ότι οι προγραμματιστές θα παρείχαν αυτές τις πληροφορίες οι ίδιοι, κάτι που η Google δεν θα επιβεβαιώσει. Ωστόσο, εάν ανακαλυφθεί ότι ένας προγραμματιστής έχει παραποιήσει τις αποκαλύψεις χρήσης δεδομένων του, θα πρέπει να διορθώσει τις παρεχόμενες πληροφορίες.

Σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούν σε παραβιάσεις πολιτικών, με αποτέλεσμα την αναστολή της εφαρμογής στο Google Play Store.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *