Η Google απαγόρευσε 190.000 κακόβουλους προγραμματιστές από το Play Store πέρυσι

Η Google απαγόρευσε 190.000 κακόβουλους προγραμματιστές από το Play Store πέρυσι

Το απόρρητο και η ασφάλεια γίνονται υψηλότερες προτεραιότητες για την Google όσον αφορά το Play Store. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι σκοτώνει ουσιαστικά εφαρμογές καταγραφής κλήσεων τρίτων και εισάγει επίσης μια ενότητα “ασφάλεια δεδομένων” στη βιτρίνα της, απαιτώντας από τους προγραμματιστές να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για τυχόν δεδομένα χρήστη που συλλέγουν και τον σκοπό πίσω από αυτήν. Τώρα, έχει προσφέρει ορισμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια του Play Store το 2021.

Η Google τόνισε ότι απαγόρευσε 190.000 κακόβουλους και ανεπιθύμητους λογαριασμούς προγραμματιστών μόνο το 2021. Για το πλαίσιο, αυτός ο αριθμός ήταν 119.000 το 2020. Στο ίδιο πνεύμα, καταργήθηκαν 1,2 εκατομμύρια εφαρμογές που παραβίαζαν τις πολιτικές του Google Play και η εταιρεία λέει ότι αυτό σημαίνει ότι απέτρεψε δισεκατομμύρια πιθανές επιβλαβείς εγκαταστάσεις. Πάνω από 500.000 ανενεργοί και εγκαταλειμμένοι λογαριασμοί προγραμματιστή έκλεισαν επίσης.

Η Google έκανε επίσης μια ανακεφαλαίωση των πρόσφατων προσπαθειών της να κάνει το Play Store έναν ασφαλέστερο χώρο για τους καταναλωτές. Αναφέρθηκε στην κυκλοφορία της ενότητας ασφάλειας δεδομένων, μιας κεντρικής διεπαφής διαχείρισης πολιτικής εφαρμογών για προγραμματιστές και στις προσπάθειες να γίνουν ασφαλέστερα τα SDK για τα δισεκατομμύρια καταναλωτές που χρησιμοποιούν εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί με χρήση αυτών των SDK.

Η εταιρεία σημείωσε ότι το 98% των εφαρμογών που μετεγκαταστάθηκαν στο Android 11 μείωσαν την πρόσβασή τους σε ευαίσθητα API. Αυτό περιλαμβάνει το API προσβασιμότητας, το οποίο πλέον επιτρέπεται μόνο για τις προβλεπόμενες περιπτώσεις χρήσης και όχι για την εγγραφή κλήσεων. Η Google ανέφερε επίσης ότι:

Συνεχίσαμε επίσης τη δέσμευσή μας να κάνουμε το Android ένα εξαιρετικό μέρος για οικογένειες. Πέρυσι, απαγορεύσαμε τη συλλογή αναγνωριστικών διαφήμισης (AAID) και άλλων αναγνωριστικών συσκευών από όλους τους χρήστες σε εφαρμογές που στοχεύουν αποκλειστικά παιδιά και δώσαμε σε όλους τους χρήστες τη δυνατότητα να διαγράψουν πλήρως το αναγνωριστικό διαφήμισης, ανεξάρτητα από την εφαρμογή.

Τέλος, στο μπροστινό μέρος του Pixel, υπάρχει ένας κόμβος ασφαλείας που σας προσφέρει μια ολιστική άποψη και προτάσεις σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας της συσκευής σας. Το υλικό smartphone της Google χρησιμοποιεί επίσης νεότερα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης που αξιοποιούν τα ομοσπονδιακά αναλυτικά στοιχεία για τον εντοπισμό κακόβουλων εφαρμογών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *