Η Google έχει επεκτείνει τις επιλογές για τη διατήρηση προσωπικών πληροφοριών απόρρητες από διαδικτυακές αναζητήσεις.

Η Google έχει επεκτείνει τις επιλογές για τη διατήρηση προσωπικών πληροφοριών απόρρητες από διαδικτυακές αναζητήσεις.

Η εταιρεία δήλωσε την Παρασκευή ότι θα επιτρέψει στους χρήστες να ζητήσουν να αφαιρεθούν από τα αποτελέσματα αναζήτησης περισσότεροι τύποι περιεχομένου, όπως προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί τηλεφώνου, email και φυσικές διευθύνσεις.

Η νέα πολιτική επιτρέπει επίσης την αφαίρεση άλλων πληροφοριών που ενδέχεται να θέτουν κίνδυνο κλοπής ταυτότητας, όπως τα εμπιστευτικά διαπιστευτήρια σύνδεσης.

Η εταιρεία ανέφερε σε μια δήλωση ότι η ανοιχτή πρόσβαση σε πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας, «αλλά το ίδιο είναι και η ενδυνάμωση των ανθρώπων με τα εργαλεία που χρειάζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να διατηρήσουν τις ευαίσθητες, προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες τους ιδιωτικές».

«Το απόρρητο και η διαδικτυακή ασφάλεια πάνε χέρι-χέρι. Και όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο, είναι σημαντικό να έχετε τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο μπορούν να βρεθούν οι ευαίσθητες, προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες σας», ανέφερε.

Η Αναζήτηση Google νωρίτερα είχε επιτρέψει στους χρήστες να ζητήσουν να αφαιρεθεί πολύ προσωπικό περιεχόμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει άμεση βλάβη. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες που αφαιρέθηκαν λόγω doxxing και προσωπικά στοιχεία όπως τραπεζικούς λογαριασμούς ή αριθμούς πιστωτικών καρτών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για απάτη.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που αυξάνονται εμφανίζονται σε απροσδόκητα μέρη και χρησιμοποιούνται με νέους τρόπους, επομένως οι πολιτικές πρέπει να εξελιχθούν, είπε η εταιρεία.

Η ύπαρξη προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας ανοιχτά στο διαδίκτυο μπορεί επίσης να αποτελέσει απειλή και η Google είπε ότι είχε λάβει αιτήματα για την επιλογή κατάργησης αυτού του περιεχομένου.

Είπε ότι όταν λάβει τέτοια αιτήματα, θα μελετήσει όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας για να αποφύγει τον περιορισμό της διαθεσιμότητας χρήσιμων πληροφοριών ή περιεχομένου στο δημόσιο αρχείο σε κυβερνητικούς ή άλλους επίσημους ιστότοπους.

«Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η κατάργηση περιεχομένου από την Αναζήτηση Google δεν θα το αφαιρέσει από το Διαδίκτυο, γι’ αυτό μπορεί να θέλετε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ιστότοπο φιλοξενίας, εάν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε», ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *