Πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη Nvidia 

Πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη Nvidia 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατέληξε σε συμφωνία με τη Nvidia και της επέβαλε πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων . H αιτία είναι για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η κρυπτογράφησης επηρέαζε τις πωλήσεις της.

Η SEC δήλωσε ότι το αυξημένο ενδιαφέρον και ζήτηση για cryptomining αντί για gaming είναι η αιτία των κερδών της Nvidia . Στην πραγματικότητα, η SEC λέει ότι η εταιρεία κατέθεσε τα έσοδά της από cryptomining στο πλαίσιο των οικονομικών της για παιχνίδια. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές δεν γνώριζαν ότι οι οικονομικές επιδόσεις της Nvidia είχαν ασταθή βάση και όχι σε έναν σταθερό τομέα τυχερών παιχνιδιών.

Όταν τελικά η αγορά κρυπτογράφησης κατέρρευσε στα τέλη του 2018, η Nvidia κατέληξε να μειώσει τις τριμηνιαίες προβλέψεις πωλήσεών της κατά 500 εκατομμύρια δολάρια . Αυτό προφανώς είχε αρνητική επίδραση στους μετόχους και οδήγησε σε αγωγή από αυτούς. Από την πλευρά της, η Nvidia ούτε αποδέχτηκε ούτε αρνήθηκε το πόρισμα της SEC, αλλά θα πληρώσει το πρόστιμο των 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η SEC τόνισε ότι:

Οι αποτυχίες γνωστοποίησης της NVIDIA στέρησαν από τους επενδυτές κρίσιμες πληροφορίες για την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε μια βασική αγορά. Όλοι οι εκδότες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν ευκαιρίες που αφορούν αναδυόμενη τεχνολογία, πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι γνωστοποιήσεις τους είναι έγκαιρες, πλήρεις και ακριβείς.

Η ασταθής ζήτηση και το ενδιαφέρον για cryptomining έχουν οδηγήσει σε συνεχείς και αρνητικές διακυμάνσεις στην αγορά GPU . Αυτό το γεγονός σε συνδυασμο με την έλλειψη υλικού και του αυξανόμενου κόστους έχει οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *