Η Amazon απολύει ανώτερα διευθυντικά στελέχη από την συνδικαλισμένη αποθήκη του Staten Island 

Η Amazon απολύει ανώτερα διευθυντικά στελέχη από την συνδικαλισμένη αποθήκη του Staten Island 

H Amazon απέλυσε ορισμένα ανώτερα στελέχη από την αποθήκη JFK8 στο Staten Island την Πέμπτη, μόλις ένα μήνα αφότου οι εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Οι New York Times ανέφεραν ότι η εταιρεία απέλυσε περισσότερους από μισή ντουζίνα εργαζομένους ανώτερου επιπέδου την Πέμπτη, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν στην οργάνωση συνδικάτων. Ορισμένοι ανώνυμοι υπάλληλοι είπαν στους NYT ότι πίστευαν ότι οι απολύσεις ήταν αντίποινα. Το JFK8 είναι η πρώτη και επί του παρόντος η μοναδική ενοποιημένη αποθήκη της Amazon στις ΗΠΑ.

Η  Amazon είπε ότι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν ως αποτέλεσμα “αλλαγών στη διοίκηση”. «Μέρος της κουλτούρας μας στο Amazon είναι να βελτιώνουμε συνεχώς και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να αφιερώσουμε χρόνο για να ελέγξουμε εάν κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ή όχι για την ομάδα μας. Τις τελευταίες εβδομάδες, αφιερώσαμε χρόνο στην αξιολόγηση πτυχών των λειτουργιών και της ηγεσίας στο JFK8 και, ως εκ τούτου, κάναμε κάποιες αλλαγές διαχείρισης.»

Άλλοι εργαζόμενοι της Amazon έχουν πρόσφατα το ροζ ολίσθημα, φέρεται να οφείλεται στη συμμετοχή τους στο συνδικάτο. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, τέσσερις εργαζόμενοι της Amazon που απολύθηκαν πρόσφατα κατέθεσαν κατηγορίες στο NLRB, ισχυριζόμενοι ότι τιμωρούνταν επειδή υποστήριζαν ένα συνδικάτο. Τον περασμένο μήνα, το NLRB διέταξε την Amazon να επαναφέρει τον Gerald Bryson, έναν εργαζόμενο στις εγκαταστάσεις του JFK8 που απολύθηκε λόγω, όπως ισχυρίστηκε η Amazon, παραβίαση μιας γλωσσικής πολιτικής της εταιρείας. Ωστόσο, ο δικαστής του NLRB δεν πείστηκε από αυτό το επιχείρημα και κατηγόρησε την Amazon ότι διεξήγαγε μια «λοξή έρευνα» για τον Bryson και ότι τον αντεκδίκησε για το συνδικαλιστικό του έργο.

Μόλις χθες, ο πρόεδρος της Εργατικής Ένωσης της Amazon, Κρις Σμολς, κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εκφράσει επιφυλακτική υποστήριξη στις προσπάθειες συνδικαλιστικής οργάνωσης της Amazon, των Starbucks και άλλων εργαζομένων.

Στην κατάθεσή του ενώπιον της Γερουσίας, ο Σμολς υποστήριξε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει την ανάθεση συμβάσεων με την Amazon λόγω των εργασιακών της πρακτικών. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Amazon ή σε οποιονδήποτε άλλο εργοδότη να λαμβάνει χρήματα από τους φορολογούμενους εάν εμπλακεί σε παράνομη συμπεριφορά καταπάτησης των συνδικάτων και αρνηθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων», είπε ο Σμολς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *