Ο Έλον Μασκ θέλει να τετραπλασιάσει τους χρήστες του Twitter έως το 2028

Ο Έλον Μασκ θέλει να τετραπλασιάσει τους χρήστες του Twitter έως το 2028

Μεταξύ των μεγαλύτερων ερωτημάτων που απασχολούν τους ανθρώπους από τότε που ο Έλον Μασκ έκανε την προσπάθειά του να αγοράσει το Twitter είναι πώς θα μπορούσε να αλλάξει η υπηρεσία υπό την ιδιοκτησία του. Απέχουμε ακόμη πολύ από το να γίνει επίσημη η συμφωνία, αλλά ο Μασκ παρ’ όλα αυτά έπρεπε να προτείνει επενδυτές στο όραμά του ώστε η εταιρεία να λάβει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται. Όπως συμβαίνει, οι New York Times απέκτησαν ένα αντίγραφο ενός pitch deck για επενδυτές, το οποίο μας δίνει μια ιδέα για το παράλογο μεγάλο όραμα που έχει ο Μασκ για την εταιρεία. Εδώ είναι μερικά κύρια σημεία.

Για αρχή, ο Μασκ θέλει να αυξήσει τους μηνιαίους χρήστες του Twitter από τα 217 εκατομμύρια που είχε στα τέλη του 2021 σε σχεδόν 600 εκατομμύρια το 2025 και 931 εκατομμύρια χρήστες έως το 2028. Αυτό σημαίνει υπερτετραπλασιασμός των μηνιαίων χρηστών του τα επόμενα έξι χρόνια. Ο Μασκ θέλει επίσης να έχει 104 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή για μια υπηρεσία που αναφέρεται μόνο ως “Χ”. Δεν υπήρχαν λεπτομέρειες σχετικά με το είδος του προϊόντος X, αλλά ο Μασκ υπαινίσσεται κρυφά μια πληρωμένη εμπειρία Twitter χωρίς διαφημίσεις. 

Μιλώντας για την πληρωμή για το Twitter, το pitch deck του Musk έχει πολλές λεπτομέρειες για ορισμένους φιλόδοξους στόχους εσόδων, επίσης. Πιστεύει ότι το Twitter μπορεί να πενταπλασιάσει τα ετήσια έσοδά του σε 26,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, από τα περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε η εταιρεία πέρυσι. Και ο Μασκ θέλει επίσης να διαφοροποιήσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο το Twitter κερδίζει χρήματα. Αυτήν τη στιγμή, η διαφήμιση αποτελεί περίπου το 90 τοις εκατό των εσόδων του Twitter. Ο Μασκ θέλει να το μειώσει σε περίπου 45 τοις εκατό έως το 2028. Η πρόβλεψή του θα περιλαμβάνει 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα και 10 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα από συνδρομές. 

Για να επιτύχει αυτούς τους υψηλούς στόχους, το Twitter θα χρειαζόταν προφανώς πολύ περισσότερους αμειβόμενους χρήστες. Ο Musk προέβλεψε 69 εκατομμύρια χρήστες Twitter Blue έως το 2025 και 159 εκατομμύρια χρήστες έως το 2028. Το Twitter Blue είναι μια υπηρεσία 3 $ το μήνα που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο και προσφέρει προνόμια όπως άρθρα ειδήσεων χωρίς διαφημίσεις, δυνατότητα αναίρεσης αποστολής tweet και μερικές άλλες μικρές ωραίες. Μεταξύ του μυστηριώδους προϊόντος X και του Twitter Blue, ο Musk δίνει σαφώς μεγάλη σημασία στο να κάνει τους χρήστες να επιλέξουν κάποιο είδος εμπειρίας Twitter επί πληρωμή.

Τέλος, ο Μασκ βλέπει το Twitter να κάνει κάποιες κινήσεις και στον χώρο πληρωμών. Θέλει η εταιρεία να αποφέρει έσοδα 15 εκατομμυρίων δολαρίων από μια επιχείρηση πληρωμών το 2023, με αυτόν τον αριθμό να αυξάνεται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028. Επί του παρόντος, το Twitter προσφέρει πολύ περιορισμένες δυνατότητες αγορών και φιλοδωρημάτων που σύμφωνα με τους NYT δεν έχουν αξιοσημείωτο αντίκτυπο το τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας. 

Οι NYT δεν είχαν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ο Musk αναμένει να επιτύχει αυτούς τους υψηλούς στόχους – μόνο ότι περιμένει μεγάλα πράγματα από το Twitter μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά του. Ο τετραπλασιασμός των χρηστών και ο πενταπλασιασμός των εσόδων είναι μια εξαιρετικά μεγάλη παραγγελία για μια εταιρεία όπως το Twitter που είναι ήδη καθιερωμένη. Αλλά ο Μασκ σαφώς δεν ήθελε να ξοδέψει 44 δισεκατομμύρια δολάρια στο Twitter μόνο και μόνο για να διατηρήσει το status quo. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *