Το Google Play αποκλείει πλέον τις λήψεις εφαρμογών επί πληρωμή, ενημερώσεις στη Ρωσία

Το Google Play αποκλείει πλέον τις λήψεις εφαρμογών επί πληρωμή, ενημερώσεις στη Ρωσία

Η Google αποκλείει πλέον Ρώσους χρήστες και προγραμματιστές από τη λήψη ή την ενημέρωση εφαρμογών επί πληρωμή από το Google Play Store από την Πέμπτη λόγω κυρώσεων.

“Στο πλαίσιο των προσπαθειών συμμόρφωσής μας, το Google Play αποκλείει τη λήψη εφαρμογών επί πληρωμή και ενημερώσεων σε εφαρμογές επί πληρωμή στη Ρωσία από τις 5 Μαΐου 2022”, ανέφερε η εταιρεία σε μια ενημέρωση στον ιστότοπο υποστήριξής της.

Οι Ρώσοι προγραμματιστές εξακολουθούν να μπορούν να δημοσιεύουν και να ενημερώνουν δωρεάν εφαρμογές, ενώ οι χρήστες εξακολουθούν να επιτρέπεται να τις κατεβάζουν από το κατάστημα.

Ωστόσο, όλες οι ενημερώσεις σε εφαρμογές επί πληρωμή θα αποκλειστούν αυτόματα για λόγους συμμόρφωσης σύμφωνα με τις νέες αλλαγές.

Ενώ οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν για συνδρομές, η Google προτείνει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να χορηγούν περιόδους χάριτος χρέωσης συνδρομής και δωρεάν δοκιμές, οι οποίες θα λειτουργούν “περίοδοι χάριτος χρέωσης συνδρομής και τυχόν δωρεάν δοκιμαστικές περιόδους”. 

Μπορούν επίσης να αναβάλουν τις ανανεώσεις για έως και ένα έτος, επιτρέποντας στους χρήστες να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο χωρίς να χρεώνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναβολής.

“Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε να προσφέρετε την εφαρμογή σας δωρεάν ή να καταργήσετε τη συνδρομή επί πληρωμή κατά τη διάρκεια αυτής της παύσης”, συμβουλεύει στην περίπτωση εφαρμογών που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες που διατηρούν τους χρήστες ασφαλείς ή τους παρέχουν πρόσβαση σε πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *