Η AMD προετοιμάζει τη δική της τεχνολογία DirectStorage που ονομάζεται Smart Access Storage

Η AMD προετοιμάζει τη δική της τεχνολογία DirectStorage που ονομάζεται Smart Access Storage

Πρόσφατα η Microsoft έκανε γενικά διαθέσιμο το DirectStorage API SDK, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιχνίδια μπορούν επιτέλους να αρχίσουν να εκμεταλλεύονται τη νέα τεχνολογία και η πρώτη επίδειξη απόδοσης για αυτήν ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Ωστόσο, το DirectStorage μπορεί να μην είναι η μόνη τεχνολογία αιχμής που βασίζεται σε αποθηκευτικό χώρο που κυκλοφόρησε το 2022, καθώς μια νέα έκθεση της   ισχυρίζεται ότι η AMD επίσης εργάζεται σε μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται “Smart Access Storage” ή για συντομία SAS.

H αναφορά εικάζει επίσης ότι το Smart Access Storage μπορεί να είναι απλώς η υλοποίηση του DirectStorage από την AMD, αλλά αυτό είναι απλώς μια εικασία σε αυτό το σημείο, καθώς οι δύο τεχνολογίες θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικές. Ωστόσο, η εικασία μπορεί να μην είναι πολύ τραβηγμένη, καθώς η AMD έχει τον τρόπο της να ονομάζει ορισμένες τεχνολογίες κάτι φανταχτερό. Για παράδειγμα, η εταιρεία αναφέρεται στην υποστήριξη PCIe Resizable BAR (ReBAR) ως Smart Access Memory (SAM).

Η νέα δυνατότητα SAS φέρεται να έρχεται πρώτη στον φορητό υπολογιστή παιχνιδιών Corsair Voyager, ο οποίος είναι προφανώς ο πρώτος φορητός υπολογιστής παιχνιδιών της Corsair. Το Voyager φέρεται να παρουσιαστεί στην εκδήλωση Computex 2022 και αυτό σημαίνει ότι η AMD μπορεί να παρουσιάσει την επερχόμενη τεχνολογία Smart Access Storage στην εκδήλωση που θα βασίζεται στην Ταϊπέι.

Το επερχόμενο Corsair Xenomorph, το οποίο έχει εντοπιστεί μερικές φορές μέχρι στιγμής  , θεωρείται η ίδια συσκευή με το Voyager και φαίνεται να φέρει μια AMD Ryzen 6900HX Rembrandt APU μαζί με ένα Radeon RX 6800M.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *