Microsoft: Οι ενημερώσεις των Windows ενδέχεται να προκαλούν αποτυχίες ελέγχου ταυτότητας AD

Microsoft: Οι ενημερώσεις των Windows ενδέχεται να προκαλούν αποτυχίες ελέγχου ταυτότητας AD

Η Microsoft διερευνά ένα γνωστό ζήτημα που προκαλεί αποτυχίες ελέγχου ταυτότητας για ορισμένες υπηρεσίες των Windows μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων που κυκλοφόρησαν κατά την Τρίτη της ενημέρωσης κώδικα του Μαΐου 2022.

Αυτό συμβαίνει αφού οι διαχειριστές των Windows άρχισαν να μοιράζονται αναφορές για αποτυχία ορισμένων πολιτικών μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας αυτού του μήνα με την ένδειξη “Ο έλεγχος ταυτότητας απέτυχε λόγω αναντιστοιχίας διαπιστευτηρίων χρήστη. Είτε το όνομα χρήστη που παρέχεται δεν αντιστοιχίζεται σε υπάρχοντα λογαριασμό είτε ο κωδικός πρόσβασης ήταν εσφαλμένος.” Σφάλματα.

Το ζήτημα επηρεάζει τις πλατφόρμες και τα συστήματα των Windows πελάτη και διακομιστή που εκτελούν όλες τις εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων διαθέσιμων εκδόσεων (Windows 11 και Windows Server 2022).

Η Microsoft λέει ότι το γνωστό ζήτημα ενεργοποιείται μόνο μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων σε διακομιστές που χρησιμοποιούνται ως ελεγκτές τομέα. Οι ενημερώσεις δεν θα επηρεάσουν αρνητικά όταν αναπτύσσονται σε συσκευές-πελάτες Windows και διακομιστές Windows εκτός ελεγκτή τομέα.

“Μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων που κυκλοφόρησαν στις 10 Μαΐου 2022 στους ελεγκτές τομέα σας, ενδέχεται να δείτε αποτυχίες ελέγχου ταυτότητας στο διακομιστή ή στο πρόγραμμα-πελάτη για υπηρεσίες όπως Διακομιστής πολιτικής δικτύου (NPS), Υπηρεσία δρομολόγησης και απομακρυσμένης πρόσβασης (RRAS), Ακτίνα, Επεκτάσιμο Πρωτόκολλο ελέγχου ταυτότητας ( EAP)και Protected Extensible Authentication Protocol (PEAP)», εξηγεί η Microsoft.

“Βρέθηκε ένα ζήτημα που σχετίζεται με τον τρόπο χειρισμού της αντιστοίχισης πιστοποιητικών σε λογαριασμούς μηχανημάτων από τον ελεγκτή τομέα.”

H Microsoft ερευνά αυτό το πρόσφατα αναγνωρισμένο ζήτημα και θα παράσχει μια ενημέρωση για την αντιμετώπισή του σε μια επερχόμενη έκδοση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *