Η Google κυκλοφορεί το Android 13 beta 2 με καλύτερους ελέγχους απορρήτου και βελτιωμένο Material You

Η Google κυκλοφορεί το Android 13 beta 2 με καλύτερους ελέγχους απορρήτου και βελτιωμένο Material You

Στην εκδήλωση Google I/O την Τετάρτη, η Google κυκλοφόρησε τη δεύτερη beta του Android 13. Ο γίγαντας της αναζήτησης τόνισε πολλές νέες πτυχές στο Android 13, όπως καλύτερους ελέγχους απορρήτου που βοηθούν τους χρήστες να περιορίσουν τα δεδομένα στα οποία έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές, ένα βελτιωμένο σύστημα θεμάτων Material You που λειτουργεί σε περισσότερες εφαρμογές, μια νέα σελίδα Ρυθμίσεις και Απόρρητο που μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε ασφάλεια, κομψά χειριστήρια μουσικής που προσαρμόζουν την εμφάνισή τους με βάση τη μουσική που ακούτε και τη δυνατότητα αλλαγής της γλώσσας κάθε εφαρμογής – κάτι που η μουσική είναι πολύ βολική αν είστε δίγλωσσοι και προτιμάτε ορισμένες εφαρμογές σε μια συγκεκριμένη γλώσσα.

Screenshots of Android 13 beta 2

Η Google είπε ότι πολλές από αυτές τις λειτουργίες υπάρχουν σήμερα στη δεύτερη έκδοση beta του Android 13 και ότι το νέο λειτουργικό σύστημα διατίθεται σε μια σειρά συσκευών από τους συνεργάτες κατασκευής συσκευών της Google, συμπεριλαμβανομένων των Asus, Lenovo, Nokia, OnePlus, Oppo, Realme , Sharp, Tecno, Vivo, Xiaomi, ZTE και, φυσικά, είναι διαθέσιμο και για συσκευές Pixel. Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να το κατεβάσετε, μεταβείτε στον ιστότοπο του Android Developer.

Με το Android 13, το απόρρητο και η ασφάλεια είναι πολύ σημαντικά σημεία εστίασης για την Google. Οι χρήστες θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στα αρχεία στα οποία δίνουν πρόσβαση στις εφαρμογές, για παράδειγμα, η επιλογή “Αρχεία και πολυμέσα” έχει καταργηθεί και δύο νέες κατηγορίες έχουν αντικατασταθεί, “Φωτογραφίες και βίντεο” και “Μουσική και ήχος”. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η Google διατηρεί το απόρρητο είναι να μην χρειάζεται πλέον οι χρήστες να εκχωρούν τοποθεσία σε εφαρμογές μόνο και μόνο για να ενεργοποιήσουν τη σάρωση Wi-Fi.

Για την προστασία των δεδομένων που ενδέχεται να έχετε αντιγράψει στο πρόχειρο, η Google προσαρμόζει το Android έτσι ώστε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση όταν μια εφαρμογή αποκτά πρόσβαση στο πρόχειρό σας. Το σύστημα θα διαγράψει επίσης το ιστορικό του προχείρου μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε οι εφαρμογές να αποκλείονται από την αντιγραφή πληροφοριών. Αν και αυτό είναι καλό από την άποψη του απορρήτου, φαίνεται ότι θα μπορούσε να γίνει ενοχλητικό αν προσπαθείτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση μεταξύ εφαρμογών, ειδικά αν το τηλέφωνό σας είναι λίγο νωθρό.

Για να διασφαλιστεί ότι είμαστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, η Google πρόκειται να εισαγάγει τη σελίδα Ρυθμίσεις και ρυθμίσεις απορρήτου. Εδώ, θα δείτε πράγματα όπως η ασφάλεια εφαρμογών, το κλείδωμα οθόνης, ο Έλεγχος ασφαλείας Google και οι ρυθμίσεις Εύρεση της συσκευής μου και τυχόν αιτήματα που θέλει η Google να κάνετε για να βελτιώσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας.

Screenshots of Android 13 beta 2

Εκτός από όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν, το Android 13 θα βελτιώσει επίσης την εμπειρία του tablet. Προσφέρει καλύτερη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών σε tablet και μια ενημερωμένη γραμμή εργασιών, ώστε να μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ προβολής μεμονωμένου tablet και διαχωρισμού οθόνης. Για να εισέλθετε σε λειτουργία διαχωρισμού οθόνης, απλώς σύρετε και αποθέστε μια δεύτερη εφαρμογή στην οθόνη σας από τη βιβλιοθήκη της γραμμής εργασιών και θα μοιραστεί την οθόνη με την εφαρμογή που είναι ήδη ανοιχτή.

Android 13 beta 2 on a tablet

Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε στυλό γραφίδας με το tablet σας, θα μπορείτε να ακουμπάτε το χέρι σας στην οθόνη χωρίς να προσδιορίζεται εσφαλμένα ως στυλό. Η Google είπε ότι ενημερώνει περισσότερες από 20 εφαρμογές της για να λειτουργούν καλύτερα σε μεγάλες οθόνες και προγραμματιστές τρίτων όπως το TikTok, το Facebook και το Zoom ανανεώνονται για να λειτουργούν καλύτερα σε tablet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *