Το Edge Dev λαμβάνει υποστήριξη φυσικής γλώσσας για αναζήτηση στο ιστορικό

Το Edge Dev λαμβάνει υποστήριξη φυσικής γλώσσας για αναζήτηση στο ιστορικό

Με τη Microsoft να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Edge 102 σε κανάλια Beta και Stable, το Edge 103 μετακινείται από το Canary στο Dev. Η πρώτη έκδοση 103 είναι τώρα διαθέσιμη για δοκιμή στην ενημέρωση προγραμματιστή αυτής της εβδομάδας. Η έκδοση 103.0.1253.0 είναι μια σχετικά μικρή ενημέρωση, με το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό να είναι η υποστήριξη μιας φυσικής φωνής για αναζήτηση στο ιστορικό. Μπορείτε να ανοίξετε το ιστορικό και να πληκτρολογήσετε κάτι παρόμοιο με το “YouTube από την προηγούμενη εβδομάδα”.

Σε περίπτωση που το χάσατε, στην προηγούμενη ενημέρωση του Edge Dev, η Microsoft πρόσθεσε υποστήριξη για τη λειτουργία Clarity Boost που βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας κατά τη ροή παιχνιδιών από το cloud.

Τι νέο υπάρχει στο Microsoft Edge Dev 103.0.1253.0;

Προστέθηκαν χαρακτηριστικά:

  • Προστέθηκε η δυνατότητα καρφιτσώματος PWA/ιστοτόπων που είναι εγκατεστημένοι ως εφαρμογές στη γραμμή εργασιών από τα … μενού τους.
  • Ενεργοποιήθηκε από προεπιλογή η δυνατότητα αναζήτησης στο αναδυόμενο παράθυρο Ιστορικό χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα (για παράδειγμα, “Youtube από την προηγούμενη εβδομάδα”).
  • Προστέθηκε μια πολιτική διαχείρισης για να ορίσετε τον τύπο προβολής ζουμ λειτουργίας του Internet Explorer, ο οποίος ελέγχει εάν το επίπεδο ζουμ του προγράμματος περιήγησης λαμβάνει υπόψη την τρέχουσα κλίμακα εμφάνισης όπως χρησιμοποιείται στο IE (για παράδειγμα, εάν η κλίμακα οθόνης έχει οριστεί στο 150%, τότε το προεπιλεγμένο επίπεδο ζουμ του IE θα έδειχνε 150%). Λάβετε υπόψη ότι ενημερώσεις στην τεκμηρίωση και τα πρότυπα διαχείρισης ενδέχεται να μην έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη.

Βελτιωμένη αξιοπιστία:

  • Διορθώθηκε ένα σφάλμα κατά την εκτόξευση.
  • Διορθώθηκε ένα σφάλμα κατά την επίσκεψη σε συγκεκριμένους ιστότοπους.
  • Διορθώθηκε ένα σφάλμα κατά την προσθήκη στοιχείων στις Συλλογές.
  • Διορθώθηκε ένα σφάλμα κατά την εναλλαγή προφίλ στη γραμμή άκρων.
  • Διορθώθηκε ένα σφάλμα σε εφαρμογές WebView2 κατά την προσθήκη κειμένου της γραμμής κατάστασης  .

Άλλαξε συμπεριφορά:

  • Απενεργοποίησε προσωρινά το πλαίσιο αναζήτησης στο αναδυόμενο παράθυρο Ειδοποιήσεις και Συμβουλές.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου το πρόγραμμα περιήγησης μερικές φορές δεν ανταποκρίνεται σε συνδέσμους στους οποίους έγινε κλικ από άλλες εφαρμογές, εάν δεν είναι ήδη ανοιχτό.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου το πρόγραμμα περιήγησης δεν εμφανίζεται στο προσκήνιο εάν ελαχιστοποιηθεί όταν κάνετε κλικ σε μια ειδοποίηση στο Κέντρο ενεργειών των Windows.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου μερικές φορές οι καρτέλες που είχαν ανοίξει προηγουμένως αποκαθίστανται κατά το πρώτο άνοιγμα του προγράμματος περιήγησης, παρόλο που δεν έπρεπε να είναι.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου οι κάθετες καρτέλες δεν ήταν σωστά χρωματισμένες κατά τη χρήση προσαρμοσμένων θεμάτων.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου η διεπαφή χρήστη Εύρεση στη σελίδα είναι κόκκινη.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου το navigator.mediaCapabilities μερικές φορές δεν αναφέρει το σωστό decodingInfo σε ιστότοπους.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου τα παράθυρα εφαρμογών ή αναδυόμενων παραθύρων που ανοίγουν από καρτέλες λειτουργίας IE δεν αλλάζουν αυτόματα το μέγεθος όταν υποτίθεται ότι το κάνουν.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα στις εφαρμογές WebView2 όπου το πληκτρολόγιο οθόνης μερικές φορές δεν εμφανίζεται (Τεύχος 460).

Γνωστά ζητήματα:

  • Οι χρήστες ορισμένων επεκτάσεων αποκλεισμού διαφημίσεων ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σφάλματα αναπαραγωγής στο YouTube. Ως λύση, η προσωρινή απενεργοποίηση της επέκτασης θα επιτρέψει τη συνέχιση της αναπαραγωγής. Δείτε αυτό το άρθρο βοήθειας για περισσότερες λεπτομέρειες.
  • Ορισμένοι χρήστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα όπου όλες οι καρτέλες και οι επεκτάσεις διακόπτονται αμέσως με ένα σφάλμα STATUS_INVALID_IMAGE_HASH. Η πιο συνηθισμένη αιτία αυτού του σφάλματος είναι το ξεπερασμένο λογισμικό ασφαλείας ή το λογισμικό προστασίας από ιούς από προμηθευτές όπως η Symantec, και σε αυτές τις περιπτώσεις, η ενημέρωση αυτού του λογισμικού θα το διορθώσει.
  • Οι χρήστες του Kaspersky Internet Suite που έχουν εγκατεστημένη τη συσχετισμένη επέκταση ενδέχεται μερικές φορές να δουν ιστοσελίδες όπως το Gmail να αποτυγχάνουν να φορτώσουν. Αυτή η αποτυχία οφείλεται στο ότι το κύριο λογισμικό της Kaspersky είναι ξεπερασμένο και, ως εκ τούτου, επιδιορθώνεται διασφαλίζοντας την εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης.
  • Ορισμένοι χρήστες βλέπουν συμπεριφορά «ταλάντωσης» όταν κάνουν κύλιση χρησιμοποιώντας χειρονομίες επιφάνειας αφής ή οθόνες αφής, όπου η κύλιση στη μία διάσταση προκαλεί επίσης διακριτική κύλιση της σελίδας εμπρός και πίσω στην άλλη. Λάβετε υπόψη ότι αυτό επηρεάζει μόνο ορισμένους ιστότοπους και φαίνεται να είναι χειρότερο σε ορισμένες συσκευές. Αυτό πιθανότατα σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη εργασία μας για να επαναφέρουμε την κύλιση στην ισοτιμία με τη συμπεριφορά του Edge Legacy, επομένως εάν αυτή η συμπεριφορά δεν είναι επιθυμητή, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε προσωρινά απενεργοποιώντας τη σημαία edge://flags/#edge-experimental-scrolling.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *