Αγωγή ισχυρίζεται ότι ενισχύεται το μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών Valve PC

Αγωγή ισχυρίζεται ότι ενισχύεται το μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών Valve PC

Πέρυσι, η εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών για υπολογιστές Wolfire Games υπέβαλε αγωγή κατά της Valve, ισχυριζόμενη ότι ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία λειτουργεί την πλατφόρμα Steam της επιτρέπει να κυριαρχεί άδικα στην αγορά gaming PC. Τότε, ο δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ John C. Coughenour εξέδωσε προκαταρκτικές αποφάσεις υπέρ της Valve δύο φορές, αλλά τώρα επέτρεψε σε μια τροποποιημένη έκδοση της αγωγής να προχωρήσει.

Όπως σημειώθηκε πρόσφατα από τον νόμο του Bloomberg, η τελευταία απόφαση του δικαστή Coughenour έδωσε την ευλογία του να προχωρήσει ουσιαστικά ένα μέρος της αγωγής κατά των μονοπωλίων. Βασικά, οι ισχυρισμοί της Wolfire σχετικά με την πολιτική του Steam που αυξάνει τις τιμές των παιχνιδιών – μέσω προμηθειών πωλήσεων 30% – και ο ισχυρισμός ότι η Valve εκμεταλλεύεται την αγορά αντεκδικώντας τους προγραμματιστές παιχνιδιών που πωλούν τα παιχνίδια τους φθηνότερα εκτός των πλατφορμών διανομής της, θα βρεθούν τώρα αντιμέτωποι με διαμάχη στο δικαστήριο . Εν τω μεταξύ, ο ισχυρισμός ότι η Valve πρέπει να χωρίσει την “πλατφόρμα παιχνιδιών” και το “κατάστημα” της δεν θα επιτραπεί. Ο δικαστής ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει αξία ή ζήτηση των καταναλωτών για αυτή τη διάσπαση.

Στην τελευταία του απόφαση, ο δικαστής Coughenour επεσήμανε ότι η Valve φέρεται να χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό «γραπτών και άγραφων κανόνων» για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στην αγορά gaming PC. Τόνισε ότι η μήνυση ισχυρίζεται επίσης ότι η Valve ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο κοστολογούνται τα παιχνίδια εκτός Steam και ως εκ τούτου, “αυτοί οι ισχυρισμοί είναι επαρκείς για να ισχυριστεί κανείς εύλογα παράνομη συμπεριφορά”.

Ο δικαστής υπαναχώρησε επίσης στην προηγούμενη απόφασή του που ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι πρακτικές της Valve έχουν αυξήσει τις τιμές των παιχνιδιών με την πάροδο των ετών. Είχε τονίσει ότι ακόμη και όταν η Steam ανταγωνιζόταν τα φυσικά καταστήματα, «δεν χρειαζόταν ισχύ στην αγορά για να χρεώσει μια αμοιβή πολύ πάνω από τη δομή του κόστους της, επειδή αυτοί οι ανταγωνιστές είχαν πολύ υψηλότερη δομή κόστους».

Μένει να δούμε πώς θα προχωρήσει η αγωγή δεδομένων των αρχικών προκλήσεων για τον ενάγοντα, αλλά θα σας κρατάμε ενήμερους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *