Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι οι τελευταίες ενημερώσεις του Patch Tuesday προκαλούν προβλήματα εξουσιοδότησης

Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι οι τελευταίες ενημερώσεις του Patch Tuesday προκαλούν προβλήματα εξουσιοδότησης

Φαίνεται ότι η τελευταία αθροιστική ενημέρωση για τα Windows 11 και 10 δεν πήγε τόσο ομαλά όσο ήθελε η Microsoft. Μετά από αναφορές για κάθε είδους προβλήματα και σφάλματα που συμβαίνουν μετά την εγκατάσταση της αθροιστικής ενημέρωσης Μαΐου 2022, η Microsoft ενημέρωσε την ειδοποίηση του πίνακα ελέγχου των Windows Health με μια ειδοποίηση σχετικά με νέα επιβεβαιωμένα σφάλματα στα Windows 10 και 11.

Η Microsoft λέει KB5013943 (Windows 11, έκδοση 22000.675) και Το KB5013942 (Windows 10, εκδόσεις 19043.1706, 19042.1706 και 19041.1706) προκαλούν αποτυχίες ελέγχου ταυτότητας στο διακομιστή ή στο πρόγραμμα-πελάτη για υπηρεσίες, όπως NPS, RRAS, EAP και PEAP. Το πρόβλημα σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο ο ελεγκτής τομέα χειρίζεται την αντιστοίχιση των πιστοποιητικών σε λογαριασμούς μηχανημάτων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το επιβεβαιωμένο σφάλμα δεν επηρεάζει τις συσκευές Windows-πελάτη και τους διακομιστές Windows που δεν ελέγχονται από τον τομέα.

Η Microsoft διερευνά το πρόβλημα και εργάζεται για να το διορθώσει σε μελλοντικές εκδόσεις. Εν τω μεταξύ, οι διαχειριστές IT μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα αντιστοιχίζοντας τα πιστοποιητικά σε έναν λογαριασμό μηχανήματος στην υπηρεσία καταλόγου Active Directory με μη αυτόματο τρόπο και οι απαραίτητες οδηγίες είναι διαθέσιμες στην τεκμηρίωση αντιστοίχισης πιστοποιητικών.

Αν και το σφάλμα ελέγχου ταυτότητας δεν επηρεάζει τις συσκευές καταναλωτών, οι χρήστες των Windows 11 αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα μετά την εγκατάσταση της αθροιστικής ενημέρωσης Μαΐου 2022. Για παράδειγμα, μπλε οθόνες θανάτου, κατεστραμμένο πρόγραμμα προβολής συμβάντων, προβλήματα με εφαρμογές .NET και άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *