Το Google Pixel Watch φέρεται να χρησιμοποιεί ένα τσιπ Exynos από το 2018

Το Google Pixel Watch φέρεται να χρησιμοποιεί ένα τσιπ Exynos από το 2018

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O φέτος, η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσημα ότι εργάζεται σε ένα έξυπνο ρολόι και θα κυκλοφορήσει εντός δύο μηνών. Ωστόσο, ο τεχνολογικός γίγαντας δεν ήταν πολύ φωνητικός για τις λεπτομέρειες, οπότε έχουμε μείνει με πολλές ερωτήσεις.

Ευτυχώς, 9to5Googleέμαθαν ότι το ρολόι θα τρέχει στο Exynos 9110 SoC. Για το περιβάλλον, αυτό είναι ένα chipset του 2018 που βασίζεται σε μια διαδικασία κατασκευής 10nm με δύο πυρήνες Cortex-A53. Μια πιο πρόσφατη εναλλακτική θα ήταν η πλατφόρμα Exynos W920 που τροφοδοτεί τη Galaxy Watch4 . Χρησιμοποιεί έναν πολύ πιο αποτελεσματικό κόμβο 5nm και έχει πολύ πιο ισχυρούς πυρήνες Cortex-A55.

Γιατί λοιπόν η Google ποντάρει σε παλαιότερο υλικό για το προϊόν του 2022; Λοιπόν, σύμφωνα με τις πηγές, ο γίγαντας αναζήτησης εργάζεται στο Pixel Watch εδώ και μερικά χρόνια και όλη η ανάπτυξη βασίζεται στο παλαιότερο τσιπ. Η μετάβαση στη νεότερη πλατφόρμα θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο το ρολόι.

Επιπλέον, η Samsung ενδέχεται να μην πουλά το W920 SoC της σε τρίτους ακόμα και δεν είναι σαφές πότε η Google θα μπορέσει να πάρει στα χέρια της το εν λόγω τσιπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *