Kuo: Η Apple δοκιμάζει την οθόνη του καλύμματος E Ink για πτυσσόμενα

Kuo: Η Apple δοκιμάζει την οθόνη του καλύμματος E Ink για πτυσσόμενα

Ο γνωστός αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo ισχυρίζεται ότι το Cupertino βρίσκεται στη διαδικασία δοκιμής μιας οθόνης καλύμματος E Ink για την αναδιπλούμενη συσκευή του. Η νέα αναφορά έρχεται μετά τη φήμη της περασμένης εβδομάδας ότι η Apple δοκιμάζει πτυσσόμενα πάνελ για τα μελλοντικά της iPhone και iPad που αναμένεται να φτάσουν γύρω στο 2025.

E Ink's Advanced Color ePaper display
E Ink's Advanced Color ePaper display

Η E Ink Corporation της Ταϊβάν είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών οθονών μελανιού και είναι ο βασικός προμηθευτής για τη σειρά Kindle της Amazon. Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης έγχρωμα πάνελ ηλεκτρονικής μελάνης που είναι ο τύπος για τον οποίο φέρεται να ενδιαφέρεται η Apple. Το μεγάλο πλεονέκτημα των πάνελ e-ink έναντι των παραδοσιακών πάνελ OLED και LCD είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ενώ το κύριο μειονέκτημα είναι ο αργός ρυθμός ανανέωσης όπως πρόσφατα εξετάστηκε από πρώτο χέρι στην κριτική μας για το Huawei MatePad Paper.

Με εταιρείες όπως η E Ink να εργάζονται σε νέους τύπους οθονών e-ink, συμπεριλαμβανομένων των πτυσσόμενων και των κυλιόμενων πάνελ, είναι βέβαιο ότι θα δούμε μερικές ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Η τεχνολογία αναμένεται να προχωρήσει αρκετά στο σημείο που θα χρησιμοποιηθεί ευρέως από τους κατασκευαστές smartphone στο εγγύς μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *