Η Ινδία θα λανσάρει υπηρεσίες 6G έως το τέλος αυτής της δεκαετίας

Η Ινδία θα λανσάρει υπηρεσίες 6G έως το τέλος αυτής της δεκαετίας

Στους εορτασμούς του αργυρού ιωβηλαίου της Ρυθμιστικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών της Ινδίας (TRAI), ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει υπηρεσίες 6G μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Η ινδική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα που εργάζεται επί του παρόντος για την επίτευξη του στόχου.

Ενώ άνοιξε το αυτο-κατασκευασμένο κρεβάτι δοκιμής 5G στους εορτασμούς του αργύρου ιωβηλαίου του TRAI, ο πρωθυπουργός της Ινδίας είπε:

«Η συνδεσιμότητα θα καθορίσει τον ρυθμό προόδου στην Ινδία του 21ου αιώνα. Ως εκ τούτου, η συνδεσιμότητα πρέπει να εκσυγχρονιστεί σε κάθε επίπεδο».

Δεν είναι απολύτως σαφές εάν ο Modi μιλούσε για την πρώιμη εμπορική ανάπτυξη ή για μια πιο διαδεδομένη διάθεση του 6G. Πολλοί ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι οι υπηρεσίες 6G θα μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Και τώρα που η ινδική κυβέρνηση παρακολουθεί επίσης το ίδιο παράθυρο εκκίνησης, μπορεί να γίνει μία από τις πρώτες λίγες χώρες που θα λανσάρουν τις υπηρεσίες στους πολίτες της.

Ο Modi δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά του για την ανάπτυξη 6G, αλλά η γειτονική χώρα Κίνα είναι λίγα χρόνια μπροστά από την Ινδία καθώς το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (MOST) ξεκίνησε τις εργασίες έρευνας και ανάπτυξης για το 6G το 2019.

Η Δημοκρατία της Ινδίας δεν έχει ακόμη αναπτύξει υπηρεσίες 5G. Καθώς οι δημοπρασίες φάσματος 5G θα πραγματοποιούνται στη χώρα από τον επόμενο μήνα, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών μπορεί να χρειαστούν άλλους έξι μήνες για να φέρουν την υπηρεσία στους πολίτες. Με λίγα λόγια, οι υπηρεσίες 5G θα πρέπει να φτάσουν στην Ινδία από τις αρχές του επόμενου έτους.

Εκτός από την Ινδία και την Κίνα, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ευρώπη και η Ρωσία εργάζονται για την τεχνολογία 6G.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *