Μια έγκυος εργάτρια και ακτιβίστρια λέει ότι η Amazon την ανάγκασε να μαζέψει τα σκουπίδια μόνη της

Μια έγκυος εργάτρια και ακτιβίστρια λέει ότι η Amazon την ανάγκασε να μαζέψει τα σκουπίδια μόνη της

Δύο υπάλληλοι της Amazon κατηγόρησαν την εταιρεία ότι τους ανταπέδωσε για τις προσπάθειές τους να οργανώσουν εργάτες σε μια αποθήκη στο Λίβερπουλ της Νέας Υόρκης.Ashley Mercer και ο Jason Main υπέβαλαν καταγγελία για αθέμιτη εργασιακή πρακτική στο National Labor Relations Board (NLRB) στις 17 Μαΐου.

  Η Amazon ανέθεσε στην Mercer την περασμένη εβδομάδα να μαζεύει αποτσίγαρα, σπασμένα γυαλιά και άλλα πεταμένα σκουπίδια στο πάρκινγκ της αποθήκης SYR1 στο Λίβερπουλ. Η Mercer είπε στο κατάστημα ο διευθυντής της την έστειλε μόνη της και χωρίς νερό ή αντηλιακό μια μέρα που η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 80 βαθμούς Φαρενάιτ. Κάνοντας την οπτική της κατάστασης χειρότερη, η Mercer είναι περίπου έξι μηνών έγκυος, βάζοντας την στο τέλος του δεύτερου τριμήνου της. «Εγκρίθηκε για 10 ώρες καθαρισμό χώρου στάθμευσης», αναφέρει μια έκθεση διαμονής που έλαβε το Vice

Την ίδια μέρα, η εταιρεία ανέστειλε τον συνεργάτη της Mercer, Jason Main, ο οποίος επίσης κατονομάζεται στην καταγγελία της NLRB. Η Amazon τον απέλυσε αργότερα επειδή φέρεται να μην χρησιμοποιούσε σκαμπό για τη μετακίνηση εμπορευμάτων. Η Mercer και η Main έχουν συμμετάσχει και οι δύο σε ταραχές για λογαριασμό του Εργατικού Σωματείου της Amazon (ALU) σε διάφορες αποθήκες στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, οι δυο τους ήρθαν να δουλέψουν στις εγκαταστάσεις του Λίβερπουλ φορώντας πουκάμισα και μάσκες με την επωνυμία ALU, ενώ η Mercer έκανε το ίδιο σε δύο αποθήκες στις κοντινές Συρακούσες και μοίρασε φυλλάδια στο JFK8, την εγκατάσταση του Staten Island που έγινε η πρώτη συνδικαλισμένη Αποθήκη Amazon στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

«Μόλις άρχισα να αναφέρω ότι είμαι μέλος του Εργατικού Συνδικάτου της Amazon, με τράβηξαν από τη θέση μου και με έβαλαν έξω από το κτίριο», είπε ο Μέρσερ στο Vice. «Νομίζω ότι είναι αντίποινα γιατί είμαι μεγάλο μέρος της [ALU] και αισθάνομαι ότι μόλις αναφέρετε την ένωση, σας αντιμετωπίζουν διαφορετικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *