Μια δεύτερη εκλογή συνδικάτου Apple Store θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα

Μια δεύτερη εκλογή συνδικάτου Apple Store θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα

Οι εργαζόμενοι σε ένα Apple Store στο Towson του Maryland έχουν ορίσει ημερομηνία για τις εκλογές του συνδικάτου. Οι εργαζόμενοι στην τοποθεσία Towson Town Center θα ψηφίσουν αυτοπροσώπως για τέσσερις ημέρες, ξεκινώντας από τις 15 Ιουνίου.

Οι διοργανωτές αυτοαποκαλούνται Coalition of Organized Retail Employees (AppleCore). Στόχος τους είναι να συνδικαλιστούν με τη Διεθνή Ένωση Μηχανολόγων και Εργατών Αεροδιαστημικής. 

Σε μια επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, ο όμιλος είπε ότι «μια σταθερή πλειοψηφία» του προσωπικού υποστηρίζει την προσπάθεια του συνδικάτου. Είπαν ότι οργανώνονται «λόγω μιας βαθιάς αγάπης για το ρόλο μας ως εργαζόμενοι στην εταιρεία και από τη φροντίδα για την ίδια την εταιρεία». Θέλουν «πρόσβαση σε δικαιώματα που δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή» και η Apple να εφαρμόζει τις ίδιες συμφωνίες ουδετερότητας που έχει με τους προμηθευτές στους εργαζόμενους, «έτσι ώστε ως εργαζόμενοι να μπορούμε να αποκτήσουμε τα δικαιώματά μας στην πληροφόρηση και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που μας παρέχει ο νόμος μέσω οργάνωση εις ένωση.”

Θα είναι η δεύτερη ομάδα εργαζομένων στο Apple Store που θα διοργανώσει εκλογές στο σωματείο. Όσοι βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Cumberland στην Ατλάντα θα ψηφίσουν στις αρχές Ιουνίου για το αν θα ενταχθούν στο Communications Workers of America (CWA).

Οι εργαζόμενοι στα Apple Stores εκτός από τις τοποθεσίες Towson και Atlanta πραγματοποιούν επίσης συνδικαλιστικές εκδηλώσεις. Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα Grand Central Terminal στη Νέα Υόρκη μαζεύουν υπογραφές για ψηφοφορία σε συνδικάτα.

Ενώ η Apple έχει συμφωνήσει στις εκλογές στο Μέριλαντ και τη Τζόρτζια, η εταιρεία φέρεται να πολεμά τις προσπάθειες συνδικαλιστικής οργάνωσης. Λέγεται ότι έχει προσλάβει την ίδια αντισυνδικαλιστική δικηγορική εταιρεία με τα Starbucks. Η εταιρεία φέρεται επίσης να έχει χρησιμοποιήσει αντισυνδικαλιστικά σημεία συζήτησης σε συναντήσεις πριν από τη βάρδια σε ορισμένες τοποθεσίες. Αυτή την εβδομάδα, εργαζόμενοι σε δύο καταστήματα κατηγόρησαν την Apple για κατάρρευση του συνδικάτου σε καταθέσεις Αθέμιτης Εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *