Η Ιντερπόλ συλλαμβάνει τον φερόμενο αρχηγό της συμμορίας SilverTerrier BEC

Η Ιντερπόλ συλλαμβάνει τον φερόμενο αρχηγό της συμμορίας SilverTerrier BEC

Μετά από μια έρευνα που διήρκεσε ένα χρόνο στην οποία ενεπλάκη η Ιντερπόλ και αρκετές εταιρείες κυβερνοασφάλειας, η αστυνομία της Νιγηρίας συνέλαβε ένα άτομο που πιστεύεται ότι ανήκε στις κορυφαίες τάξεις μιας εξέχουσας ομάδας για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (BEC) γνωστή ως SilverTerrier ή TMT.

Με την κωδική ονομασία Delilah, η επιχείρηση επιβολής του νόμου προσέλαβε αστυνομικές υπηρεσίες σε τέσσερις ηπείρους και είναι η τρίτη που επικεντρώθηκε στον εντοπισμό και τη σύλληψη ύποπτων μελών της συμμορίας SilverTerrier.

Πιάστηκε μετά από 11 μήνες

Η δραστηριότητα SilverTerrier χρονολογείται τουλάχιστον από το 2015 και επεκτάθηκε σε μια τεράστια επιχείρηση BEC και phishing, με πολλά από τα μέλη της να προέρχονται από τη Νιγηρία.

Οι ερευνητές ασφαλείας παρακολουθούν τη συμμορία με διαφορετικά ονόματα, με την Palo Alto Networks να χρησιμοποιεί το SilverTerrier για να αναφέρεται σε Νιγηριανούς ηθοποιούς BEC και την Group-IB να χρησιμοποιεί την ετικέτα TMT για τη δραστηριότητά της.

Και οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί με την Interpol για την Επιχείρηση Delilah, μαζί με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Trend Micro, παρέχοντας πληροφορίες για τις απειλές, δεδομένα τηλεμετρίας και άλλες πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες του BEC.

της Interpol επιχείρηση Delilah ξεκίνησε τον Μάιο του 2021 και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Murtala Mohammed στο Λάγος ενός 37χρονου Νιγηριανού υπόπτου, ο οποίος πιστεύει ότι η Group-IB είναι ο αρχηγός του συνδικάτου SilverTerrier/TMT.

Αυτό ακολουθεί δύο άλλες επιχειρήσεις της Ιντερπόλ, το Falcon I το 2020 και Falcon II το 2021, οι οποίες μαζί κατέληξαν στη σύλληψη 14 μελών του SilverTerrier.

Σύμφωνα με μια αναφορά που μοιράστηκε η Palo Alto Networks με την BleepingComputer, το άτομο που συνελήφθη τον Μάρτιο διέφυγε τη σύλληψη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Falcon II φεύγοντας από τη Νιγηρία τον Ιούνιο του 2021 και συνελήφθη όταν προσπαθούσε να επιστρέψει στο σπίτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *