Προσοχή: Η ενημέρωση των Windows 11 KB5014019 διακόπτει την προστασία ransomware Trend Micro

Προσοχή: Η ενημέρωση των Windows 11 KB5014019 διακόπτει την προστασία ransomware Trend Micro

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε την προαιρετική της ενημέρωση των Windows 11 (KB5014019) η οποία πρόσθεσε αρκετές νέες δυνατότητες. Ωστόσο, η ενημέρωση φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τα προϊόντα Trend Micro. Η εταιρεία κατά του κακόβουλου λογισμικού δημοσίευσε μια συμβουλή σχετικά με το ζήτημα. Σύμφωνα με την Trend Micro, η εν λόγω ενημέρωση των Windows επηρεάζει τη μηχανή User Mode Hooking (UMH) που βοηθά μεταξύ άλλων στην προστασία από ransomware. Αυτό οδηγεί στο να σταματήσει να λειτουργεί το πρόγραμμα οδήγησης Trend Micro.

Να τι λέει η ενημέρωση:

H Trend Micro γνωρίζει ένα ζήτημα συμβατότητας μεταξύ του στοιχείου User Mode Hooking (UMH) πολλών λύσεων τελικού σημείου Trend Micro και των πιο πρόσφατων προαιρετικών ενημερώσεων κώδικα προεπισκόπησης των Microsoft Windows 11 και Windows Server 2022 (KB5014019) που κυκλοφόρησαν στις 24 Μαΐου. 2022.

Το στοιχείο UMH που χρησιμοποιείται από πολλά προϊόντα προστασίας τελικού σημείου και διακομιστή Trend Micro είναι υπεύθυνο για ορισμένες προηγμένες λειτουργίες, όπως η προστασία ransomware. Η Trend Micro γνωρίζει ένα πιθανό ζήτημα όπου οι πελάτες που εφαρμόζουν τις προαιρετικές ενημερώσεις κώδικα προεπισκόπησης των Microsoft Windows 11 ή Windows 2022 (KB5014019) και επανεκκινούν, θα διαπιστώσουν ότι το πρόγραμμα οδήγησης Trend Micro UMH θα σταματήσει.

Η Trend Micro διερευνά περαιτέρω αυτό το ζήτημα για να το αντιμετωπίσει προτού γίνει υποχρεωτική η προαιρετική ενημέρωση κώδικα των Windows.

Οι πελάτες που έχουν ήδη εφαρμόσει την προαιρετική ενημερωμένη έκδοση κώδικα των Windows μπορούν είτε να απεγκαταστήσουν προσωρινά την ενημέρωση κώδικα είτε να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη της Trend Micro για περαιτέρω βοήθεια με μια μονάδα εντοπισμού σφαλμάτων UMH.

Η Trend Micro διαβεβαιώνει ότι εξετάζει το πρόβλημα για να το επιλύσει προτού προωθηθεί η ενημέρωση KB5014019 σε όλα τα συστήματα Windows 11. Προς το παρόν, η εταιρεία έχει συμβουλεύσει τους επηρεαζόμενους πελάτες να απεγκαταστήσουν την ενημέρωση ή να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη της Trend Micro.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *