Η Meta μηνύεται από τη META για «κλοπή» της επωνυμίας

Η Meta μηνύεται από τη META για «κλοπή» της επωνυμίας

Ο Justin Bolognino, ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που ονομάζεται META, μηνύει τη Meta (τον ιδιοκτήτη του Facebook, του Instagram και του WhatsApp) για φερόμενη κλοπή της επωνυμίας, αναφέρει το CNBC. Ο Bolognino έχει την επιχείρησή του εδώ και 12 χρόνια, οπότε σίγουρα έφτασε στο όνομα πριν από τον Meta, και ένας νομικός μελετητής πιστεύει μάλιστα ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Bolognino, η αλλαγή του ονόματος του Meta δεν ήταν απλώς μια αστεία σύμπτωση, όπως λέει ότι του τελείωσε τελείως η δουλειά. Η META είναι μια επιχείρηση που δημιουργεί εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας για διάφορα γεγονότα – ο κύριος λόγος για τη μετονομασία της Meta ήταν επίσης επειδή η εταιρεία ήθελε να στρέψει το ενδιαφέρον της στο Metaverse.

Ο Dyan Finguerra-DuCharme εργάζεται ως δικηγόρος του Bolognino στην υπόθεση. Είπε ότι το META και το Meta διαπραγματεύονται εδώ και οκτώ μήνες. Αντάλλαξαν ακόμη και χιλιάδες σελίδες πληροφοριών σε μια προσπάθεια να επιλύσουν το ζήτημα, αλλά ο Μέτα δεν θα έρθει στο τραπέζι για να λύσει το πρόβλημα, είπε.

Εξηγώντας τα προβλήματα που έχει τώρα η META, συνέχισε λέγοντας:

«Τώρα ο πελάτης μου βγαίνει για να προσπαθήσει να προωθήσει τις υπηρεσίες του, οι καταναλωτές πλέον πιστεύουν ψευδώς και λανθασμένα ότι οι υπηρεσίες του προέρχονται από το Facebook. … [Η επιχείρηση της ΜΕΤΑ έχει] πληγεί ανεπανόρθωτα και αμετάκλητα».

Το CNBC πήρε τη γνώμη της καθηγήτριας νομικής Jessica Litman για το θέμα. Είπε ότι η META θα μπορούσε να κερδίσει την υπόθεσή της εναντίον της Meta και ότι μπορεί να είναι ευκολότερο για τη Meta να εξοφλήσει τη META ώστε η τελευταία να αλλάξει το όνομά της. Προειδοποίησε ότι η Meta είναι πιθανό να είναι προσεκτική σχετικά με τη διευθέτηση της META, καθώς θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλες εταιρείες με παρόμοιο όνομα που θέλουν να πάρουν χρήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *