Η Baidu εξασφαλίζει πλήρη άδεια robotaxi χωρίς οδηγό στην Κίνα 

Η Baidu εξασφαλίζει πλήρη άδεια robotaxi χωρίς οδηγό στην Κίνα 

Είναι πλέον η πρώτη και μοναδική εταιρεία στη χώρα που παρέχει πλήρως υπηρεσία robotaxi χωρίς οδηγό στο κοινό.

Η Baidu ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προσφέρει εμπορικές βόλτες στο κοινό σε ανοιχτούς δρόμους σε δύο από τις μεγαλουπόλεις της Κίνας, το Chongqing και το Wuhan, αφού έλαβε τις πρώτες άδειες στην Κίνα για να το κάνει. Ένας στόλος πέντε ρομποταξιών Apollo 5ης γενιάς θα λειτουργεί σε κάθε πόλη αφού υποβληθούν σε πολλαπλά βήματα δοκιμών και αδειοδότησης, όπως λέει η εταιρεία, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια.

Η υπηρεσία, προς το παρόν, θα περιοριστεί στις ώρες της ημέρας. Το robotaxis με χρέωση θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στο Wuhan και από τις 9:30 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. στο Chongqing. Η γεωγραφία τους θα περιοριστεί επίσης σε 13 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Ζώνη Οικονομικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Γουχάν και 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή Γιονγκτσουάν του Τσονγκκίνγκ.

Ωστόσο, αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για την Baidu, η οποία ελπίζει να επεκτείνει την υπηρεσία σε ολόκληρη την Κίνα. Η εταιρεία το περιέγραψε ως μια «τεράστια ποιοτική αλλαγή» και «βασικό ορόσημο» για την ανάπτυξη υπηρεσιών πλήρως αυτόνομης οδήγησης σε κλίμακα.

Προηγουμένως, η Baidu κέρδισε άδεια για τη λειτουργία μιας αυτόνομης υπηρεσίας ταξί στο Πεκίνο, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί έναν χειριστή σε ένα από τα μπροστινά καθίσματα του οχήματος. Επίσης, δεν είναι εμπορική υπηρεσία, η οποία μεταφέρει επιβάτες δωρεάν ως μέρος της διαδικασίας έρευνας και ανάπτυξης.

Στις ΗΠΑ, η αυτοοδηγούμενη εταιρεία Cruise προσφέρει ήδη εμπορικές βόλτες χωρίς οδηγό σε επιλεγμένους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, όπου λειτουργεί από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ. Έλαβε άδεια τον Ιανουάριο και ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια αυτόνομη υπηρεσία ρομποταξί στο Ντουμπάι το επόμενο έτος.

Μια άλλη εταιρεία, η Waymo, εκτελεί πλήρως αυτόνομες εμπορικές βόλτες στην ευρύτερη περιοχή του Phoenix από το 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *