Λόγω των «Εξαιρέσεις φακέλων ανεπιθύμητων μηνυμάτων» οι χρήστες του Gmail ενδέχεται να λαμβάνουν περισσότερα πολιτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  

Λόγω των «Εξαιρέσεις φακέλων ανεπιθύμητων μηνυμάτων» οι χρήστες του Gmail ενδέχεται να λαμβάνουν περισσότερα πολιτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  

Το Gmail υπήρξε πρωταθλητής στο φιλτράρισμα ανεπιθύμητων ή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Ωστόσο, η Google εγκαινιάζει ένα νέο σύστημα πολιτικού φιλτραρίσματος, το οποίο θα μπορούσε να αποδυναμώσει αποτελεσματικά και σκόπιμα την κατά τα άλλα εντυπωσιακή προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα.

Η Google επιβεβαίωσε ότι εγκαινιάζει ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα που θα κρατά σκόπιμα τα email πολιτικών εκστρατειών και τα μηνύματα που επιδιώκουν τη συγκέντρωση χρημάτων εκτός φακέλων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Μιλώντας για το ίδιο, ο José Castañeda, εκπρόσωπος της Google, δήλωσε:

Αναμένουμε να ξεκινήσουμε το πιλοτικό με έναν μικρό αριθμό καμπανιών και από τα δύο μέρη και θα ελέγξουμε εάν αυτές οι αλλαγές βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη και παρέχουν μεγαλύτερη βεβαιότητα στους αποστολείς κατά τη διάρκεια αυτής της εκλογικής περιόδου. Θα συνεχίσουμε να ακούμε και να απαντάμε σε σχόλια καθώς προχωρά ο πιλότος. Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος, οι χρήστες θα έχουν τον έλεγχο μέσω ενός πιο εμφανούς κουμπιού κατάργησης εγγραφής

Το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα επιτρέπει σε υποψηφίους, επιτροπές πολιτικών κομμάτων και επιτροπές πολιτικής δράσης ηγεσίας να υποβάλουν αίτηση για “Εξαιρέσεις φακέλων ανεπιθύμητων μηνυμάτων”. Με άλλα λόγια, το πρόγραμμα παραχωρεί μια ασφαλή διαδρομή προς τα εισερχόμενα αντί για το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Η Google κυκλοφορεί το πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα, αλλά η εταιρεία το ανακοίνωσε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, αφού έλαβε το πράσινο φως από την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (FEC).

Η FEC βασικά ενέκρινε το αίτημα της Google να επιτρέψει στις πολιτικές καμπάνιες να παρακάμψουν τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Gmail. Ο γίγαντας αναζήτησης υποστηρίζει ότι μόνο εκείνες οι επιτροπές που συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις ασφαλείας και τις βέλτιστες πρακτικές που έχει περιγράψει η εταιρεία θα μπορούν να εξασφαλίσουν εξαίρεση.

Οποιεσδήποτε πολιτικές καμπάνιες εγγράφονται με επιτυχία στο πιλοτικό πρόγραμμα της Google, θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό ανοσίες στις τυπικές μορφές ανίχνευσης ανεπιθύμητων μηνυμάτων του Gmail. Η Google επιβεβαίωσε ότι τα συστήματα κατά του phishing και του κακόβουλου λογισμικού του Gmail θα συνεχίσουν να σαρώνουν κάθε μήνυμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *