Snapdragon X Elite : για φορητούς υπολογιστές

Snapdragon X Elite : για φορητούς υπολογιστές

Εκτός από το ολοκαίνουργιο Snapdragon 8 Gen 3 κινητά , η Qualcomm ανακοίνωσε το τσιπ Snapdragon X Elite. Αυτό είναι ένα τσιπ τεχνολογίας ΑRΜ τελευταίας γενιάς για Windows . Είναι μια ακόμη προσπάθεια της Qualcomm να κατακτήσει των χώρο των φορητών υπολογιστών.

Το Snapdragon X Elite είναι κατασκευασμένο με τεχνολογία 4 nm. Διαθέτει 12 πυρήνες Oryon υψηλής απόδοσης χρονισμένους στα 3,8 GHz με ενίσχυση μονού και διπλού πυρήνα έως και 4,3 GHz. Η νέα CPU είναι ισάξια με τους επεξεργαστές Intel 13ης γενιάς με κατανάλωση 68% λιγότερης ενέργειας. Επίσης, το Snapdragon X Elite να υποστηρίζει 50% ταχύτερη κορυφαία απόδοση πολλαπλών νημάτων σε σχέση με το Apple M3.

Από την πλευρά των γραφικών, το X Elite διαθέτει μια ενσωματωμένη GPU Adreno με βαθμολογία 4,6 TFLOP με υποστήριξη για DirectX 12 API. Το τσιπ μπορεί να χειριστεί έως και 3x εξωτερικές οθόνες UHD στα 60Hz. Οι επεξεργαστές βίντεο μπορούν να επωφεληθούν από τη μονάδα επεξεργασίας βίντεο Adreno (VPU) που υποστηρίζει κωδικοποιήσεις 4K60 10-bit και αποκωδικοποιήσεις για αρχεία H.264, HEVC (H.265) και AV1.

Η Qualcomm πρόσθεσε επίσης ένα NPU με 45 λειτουργίες Tera ανά δευτερόλεπτο (TOPs) που υπερέχει στις εργασίες Generative AI. Το Snapdragon X Elite μπορεί να χειριστεί πάνω από 13 δισεκατομμύρια παραμέτρους που τρέχουν στη συσκευή και να δημιουργήσει 30 μάρκες ανά δευτερόλεπτο.

Υποστηρίζει LPDDR5x RAM με εύρος ζώνης μνήμης έως και 136 GB/s. Επίσης, υποστηρίζει συνολική κρυφή μνήμη 42 MB μαζί με χώρο αποθήκευσης PCIe Gen4 ή UFS 4.0. Το Snapdragon X Elite διαθέτει σύστημα FastConnect 7800 με υποστήριξη Wi-Fi 7 και Bluetooth 5.4. Τέλος, το ενσωματωμένο μόντεμ Snapdragon X65 5G βοηθάει στην συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας με μέγιστη ταχύτητα λήψης έως και 10 Gbps.

Snapdragon X Elite is Qualcomm's latets ARM-based chipset for laptops

Το X Elite υποστηρίζει αναπαραγωγή ήχου χωρίς απώλειες χάρη στο Qualcomm Aqstic DAC. Επίσης, διαθέτει τον επεξεργαστή σήματος εικόνας Qualcomm Spectra (ISP) με υποστήριξη για διπλές κάμερες έως 36MP και λήψη βίντεο 4K HDR.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *