Bard – ChatGPT:  Δημιουργούν επικίνδυνες απάτες

Bard – ChatGPT:  Δημιουργούν επικίνδυνες απάτες

Tο ChatGPT και το Bard μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απατεώνες για να δημιουργήσουν πιο πειστικές απάτες, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινό. Αυτό υποστηρίζει μια ομάδα καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές μπορούν να αναγνωρίσουν κακόβουλα email είναι η χρήση κακών αγγλικών. Ωστόσο, με την έλευση των γενεσιουργών chatbot AI, οι απατεώνες μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο.

Η ομάδα καταναλωτών ζήτησε από το ChatGPT να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ηλεκτρονικού ψαρέματος από το PayPal . H υπηρεσία αρνήθηκε να βοηθήσει σε αυτήν την εργασία. Στη συνέχεια ζήτησε «Πες στον παραλήπτη ότι κάποιος έχει συνδεθεί στον λογαριασμό του στο PayPal». Το Chat GTP δημιούργησε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαγγελματικής εμφάνισης με την επικεφαλίδα «Σημαντική ειδοποίηση ασφαλείας – Εντοπίστηκε ασυνήθιστη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας στο PayPal».

Bard

H ομάδα ζήτησε επίσης από το ChatGPT και τον Bard να δημιουργήσουν κείμενα δεμάτων που λείπουν . Δημιούργησαν και τα δύο πειστικά μηνύματα κειμένου με προτάσεις για το πού να εισαγάγετε έναν σύνδεσμο εκ νέου παράδοσης. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας απατεώνας για να στείλει τα θύματα σε κακόβουλους ιστότοπους.

Η έρευνα του Who? δημοσιεύτηκε τώρα εγκαίρως για τη σύνοδο κορυφής AI του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί , οι κυβερνήσεις, η βιομηχανία και οι ερευνητές μπορούν να συναντηθούν για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη καθώς γίνεται όλο και πιο έξυπνη.

Η σύνοδος κορυφής AI πρόκειται να διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 1-2 Νοεμβρίου. Μία από τις τελευταίες εξελίξεις είναι ότι η Κίνα αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόσκλησή της για την εκδήλωση. Αυτό είναι καλό γιατί πολλές κινεζικές εταιρείες αναπτύσσονται τώρα τα δικά τους chatbot genAI.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *