X : Γιατί μπλοκάρει τις αναζητήσεις για την Taylor Swift

X : Γιατί μπλοκάρει τις αναζητήσεις για την Taylor Swift

Το κοινωνικό δίκτυο X αναγκάστηκε να μπλοκάρει προσωρινά τις αναζητήσεις για το λεκτικό “Tayloe Swift” . O λόγος είναι ψεύτικες εικόνες της ποπ καλλιτέχνιδας Taylor Swift που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό αποτελεί και τον μεγαλύτερο κίνδυνο τα επόμενα χρόνια.

Το κοινωνικό δίκτυο έκανε την άνευ προηγουμένου κίνηση να μπλοκάρει οποιεσδήποτε αναζητήσεις για την Taylor Swift, το Σάββατο.

Η Wall Street Journal έλαβε επιβεβαίωση αυτής της απόφασης από τον επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του X, Joe Benarroch.

Η ιστορία προσθέτει ότι οι θαυμαστές της Swift πλημμύρισαν το X με πραγματικές εικόνες αφού οι ψεύτικες φωτογραφίες άρχισαν να εμφανίζονται στο κοινωνικό δίκτυο. Προσπάθησαν επίσης να αναφέρουν λογαριασμούς που διέδιδαν τις deepfake φωτογραφίες.

Πριν από την απόφαση του X να μπλοκάρει όλες τις αναζητήσεις για την Taylor Swift, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, εξέφρασε την προσοχή του στην πλημμύρα των εικόνων της τραγουδίστριας που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη σε μια συνέντευξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *