Το Facebook δεν θα καταργεί πλέον αναρτήσεις που ισχυρίζονται ότι το Covid-19 φτιάχτηκε από άνθρωπο.

Το Facebook δεν θα καταργεί πλέον αναρτήσεις που ισχυρίζονται ότι το Covid-19 φτιάχτηκε από άνθρωπο.

Το Facebook έχει ενημερώσει την πολιτική εποπτείας περιεχομένου που περιβάλλει την πανδημία για να επιτρέψει στους χρήστες να δημοσιεύουν ισχυρισμούς ότι το Covid-19 είναι ανθρωπογενής ιός. Αυτό έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη The Wall Street Journal, δημοσίευση της σύμφωνα με την οποία οι ερευνητές στο εργαστήριο Wuhan αρρώστησαν από τον ιό.

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι οι ερευνητές στο εργαστήριο Wuhan εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης τον Νοέμβριο του 2019 και έπρεπε να αναζητήσουν νοσοκομειακή περίθαλψη. Ενώ οι ειδικοί έχουν επικρίνει την εφημερίδα για τη δημοσίευση μιας έκθεσης που βασίζεται σε περιστατικά στοιχεία και εικασίες, το Facebook είπε ότι θα επιτρέψει τώρα στους ανθρώπους να μοιράζονται αναρτήσεις που ισχυρίζονται ότι το Covid-19 ήταν ανθρωπογενές. Η εταιρεία ενημέρωσε την ανάρτηση ιστολογίου της σχετικά με την παραπληροφόρηση Covid-19 με την ακόλουθη δήλωση:

Υπό το φως των συνεχιζόμενων ερευνών σχετικά με την προέλευση του COVID-19 και σε συνεννόηση με ειδικούς στη δημόσια υγεία, δεν θα καταργήσουμε πλέον τον ισχυρισμό ότι το COVID-19 είναι φτιαγμένο ή κατασκευασμένο από τις εφαρμογές μας. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς στον τομέα της υγείας για να συμβαδίζουμε με την εξελισσόμενη φύση της πανδημίας και να ενημερώνουμε τακτικά τις πολιτικές μας καθώς εμφανίζονται νέα γεγονότα και τάσεις.

Ενώ, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης θα επιτρέψει στους χρήστες να συζητήσουν την προέλευση της πανδημίας στην πλατφόρμα, δεν θα επιτρέψουν καμία παραπληροφόρηση. Μόλις χθες, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα προειδοποιήσει τους χρήστες για σελίδες που μοιράζονται τακτικά θεωρίες συνωμοσίας ή δημοσιεύουν παραπληροφόρηση. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι σελίδες που μοιράζονται παραπληροφόρηση θα καταργήσουν τις αναρτήσεις τους και το Facebook θα εμφανίσει μια αναδυόμενη προειδοποίηση στους χρήστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *