Οι εξαιρετικά γρήγορες οθόνες 480Hz θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν πραγματικότητα.

Οι εξαιρετικά γρήγορες οθόνες 480Hz θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν πραγματικότητα.

Το 2017, οι Blur Busters πραγματοποίησαν δοκιμές σε ένα δείγμα μηχανικής του πρώτου panel 4K 120Hz που θα μπορούσε επίσης να ωθήσει τα 480Hz σε λειτουργία χαμηλής ανάλυσης 540p. Το πάνελ προερχόταν από την ZisWorks και αυτές ήταν διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή με τη μορφή πίνακα 28 “TN (μοντέλο x28) ή 39” VA (μοντέλο x39).

Και ενώ αυτά ήταν γενικά για DIYers και δοκιμαστές, τα πάνελ 480Hz θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν πραγματικότητα και για τους καταναλωτές σύμφωνα με μια αναφορά από το TFTCentral. Σύμφωνα με την έκθεση, η LG Display καθώς και η AU Optronics (AUO) φέρεται να εργάζονται σε τέτοιους πάνελ εξαιρετικά γρήγορου ρυθμού ανανέωσης. Προφανώς θα είναι έτοιμοι για παραγωγή μέχρι το τέλος του 2022 και ως εκ τούτου θα μπορούσαμε να τους δούμε να το κυκλοφορούν σε ένα ευρύτερο κοινό το 2023.

Παρόλο που κάνουμε εικασίες εδώ, τέτοιες οθόνες 480Hz ενδέχεται να εμφανίζονται στο CES 2023 παρόμοιο με το πώς ASUS και Nvidia παρουσίασε τον πρώτο πίνακα 360Hz στον κόσμο με τη μορφή του ROG SWIFT 360Hz PG259QN το CES 2020.

Όσον αφορά τις δυνατότητες, δεν είναι γνωστές πάρα πολλές λεπτομέρειες, αλλά η έκθεση ισχυρίζεται ότι το πάνελ LG θα διαθέτει οθόνη 1080p 24,5 ιντσών με υποστήριξη για DisplayHDR 400 και αξιοπρεπή αναπαραγωγή χρωμάτων. Από την πλευρά του AUO, οι λεπτομέρειες είναι ακόμη πιο σπάνιες για τον πίνακα 480Hz εκτός από μια υπόδειξη ότι η οθόνη θα μπορούσε να είναι οθόνη 1080p. Ωστόσο, η SweClockers προσθέτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία εργάζεται επίσης σε έναν πίνακα 1440p 360Hz για κυκλοφορία το 2021.

Στη δοκιμή των πάνελ ZisWorks σε λειτουργία 480Hz, ο Blur Busters σημείωσε τις ακόλουθες βελτιώσεις:

  • Μειωμένο φαινόμενο Array Effect (συνήθως αποκαλούμενο ghosting)
  • Μειωμένη καθυστέρηση εισόδου
  • Βελτιωμένη ανθεκτικότητα στην όραση (αποτέλεσμα του Sparkler)
  • Reduced Motion Blur

Το TFTCentral έχει επίσης αναφέρει στην έκθεσή του ότι η LG ισχυρίζεται ότι αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται “IPS Black” που θα μπορεί να παράγει πλουσιότερους μαύρους σε IPS LCD και να μειώσει την ποσότητα της προβολής IPS. Προφανώς, μερικές οθόνες 4K – μία 27 ιντσών και άλλες 31,5 ίντσες – έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *