Έκθεση διαπιστώνει ότι το Doximity, ένα κοινωνικό δίκτυο γιατρών, είναι γεμάτο με σχόλια κατά των εμβολίων

Έκθεση διαπιστώνει ότι το Doximity, ένα κοινωνικό δίκτυο γιατρών, είναι γεμάτο με σχόλια κατά των εμβολίων

Ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης για γιατρούς βλέπει «εκατοντάδες σχόλια»-πολλά με ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας-σε δημοσιεύσεις σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 και την πανδημία. Το Doximity περιορίζεται στους επαγγελματίες υγείας στις ΗΠΑ – επαληθεύει τα μέλη πριν μπορέσουν να συμμετάσχουν – και κανένας που δημοσιεύει στον ιστότοπο δεν είναι ανώνυμος.

Το Doximity δεν επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημοσιεύουν άρθρα ή ιστορίες. Αντ ‘αυτού, δημοσιεύει στοιχεία από ιατρικές και επιστημονικές δημοσιεύσεις και κύρια άρθρα ειδήσεων. Κάθε χρήστης έχει μια ροή συγκεντρωτικού περιεχομένου που είναι προσαρμοσμένη για αυτόν, με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ιατρικής πρακτικής.

Ωστόσο, τα μέλη της Doximity μπορούν να σχολιάσουν άρθρα, όπου φαίνεται να πολλαπλασιάζονται οι παραπληροφόρηση και οι θεωρίες συνωμοσίας. Για παράδειγμα, βρήκε σχόλια σε ένα πρόσφατο άρθρο σχετικά με μάσκες προσώπου για παιδιά που περιλάμβαναν πολλούς γιατρούς που αντιτίθενται στο εμβόλιο, λέγοντας ότι η μάσκα των παιδιών ήταν «γελοία» και «μια μορφή κακοποίησης παιδιών».

Αυτό, παρά τα συντριπτικά στοιχεία και τις οδηγίες από οργανισμούς δημόσιας υγείας ότι οι μάσκες βοηθούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού και, το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη εγκεκριμένο εμβόλιο COVID-19 για παιδιά κάτω των 12 ετών. Και, παρά τους κανόνες στιςτου Doximity, οι κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας οποίοι απαριθμούν «τη διάδοση ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών» ως λόγους για την απομάκρυνση από τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *