Η CES 2022 θα τελειώσει μια μέρα νωρίτερα εν μέσω έξαρσης του COVID-19

Η CES 2022 θα τελειώσει μια μέρα νωρίτερα εν μέσω έξαρσης του COVID-19

Αφού αρκετές εταιρείες ακύρωσαν εξ ολοκλήρου τα επιτόπια σχέδια για την CES την επόμενη εβδομάδα, ο οργανισμός που διευθύνει την έκθεση ανακοίνωσε σήμερα ότι η εκδήλωση θα κλείσει μια μέρα νωρίτερα. Η Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών (CTA) δήλωσε ότι το CES 2022 θα διεξαχθεί πλέον από τις 5 έως τις 7 Ιανουαρίου «ως ένα πρόσθετο μέτρο ασφάλειας στα τρέχοντα πρωτόκολλα υγείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή». Η 3η και η 4η Ιανουαρίου είναι ημέρες μόνο για τα μέσα ενημέρωσης κατά τις οποίες πραγματοποιούνται συνεντεύξεις τύπου και κεντρικές ομιλίες. 

Τα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν μάσκες και αποδεικτικό εμβολιασμού για να παρακολουθήσετε αυτοπροσώπως εκδηλώσεις. Το CTA ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι θα παράσχει τεστ COVID-19 της Abbott BinaxNOW κατά την παραλαβή του σήματος. Η ένωση ζήτησε από τους συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν ένα γρήγορο τεστ 24 ώρες πριν εισέλθουν σε έναν χώρο CES. Εάν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα ενώ βρίσκεται σε χώρο CES, η CTA τον έχει συμβουλεύσει να παρουσιαστεί σε σταθμό πρώτων βοηθειών για εξέταση. Ο οργανισμός λέει ότι θα παράσχει επίσης τεστ PCR για όλους τους συμμετέχοντες που απαιτείται να κάνουν ένα από τον προορισμό τους πριν από την αναχώρηση από το Λας Βέγκας. 

Την τελευταία εβδομάδα, εκθέτες υψηλού προφίλ όπως η Amazon, η Google, η Intel, η Lenovo, η Meta και άλλοι έχουν ακυρώσει προσωπικά σχέδια για την CES 2022. Ως μέρος της σημερινής ανακοίνωσης, η CTA εξήγησε ότι περισσότερες από 2.200 εταιρείες θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν τα προϊόντα τους επί τόπου στο Βέγκας, σημειώνοντας ότι έχει προσθέσει 143 ακόμη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CTA, Gary Shapiro , υπερασπίστηκε την απόφαση να διατηρηθεί το σόου ως αυτοπρόσωπη εκδήλωση, καθώς η παραλλαγή omicron προκαλεί αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 σε πολλά μέρη του κόσμου. «Ως η πιο σημαντική τεχνολογική εκδήλωση στον κόσμο, η CES είναι σταθερή στη δέσμευσή της να είναι ο τόπος συγκέντρωσης για να παρουσιάσουμε προϊόντα και να συζητήσουμε ιδέες που τελικά θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη», δήλωσε ο Shapiro. «Μειώνουμε την παράσταση σε τρεις ημέρες και έχουμε θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένα μέτρα υγείας για την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων και των συμμετεχόντων». Ο Shapiro έχει επισημάνει τις μικρότερες εταιρείες που βασίζονται στην εκδήλωση ως πιθανό εφαλτήριο για προϊόντα ως βασικό λόγο για τη μη ακύρωση της εκδήλωσης. Η CES 2021 ήταν εντελώς εικονική.

«Όλοι θα πάρουμε ρίσκα», είπε σε πρόσφατο άρθρο για το Las Vegas Review-Journal. «Αλλά χωρίς κίνδυνο δεν υπάρχει καινοτομία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *