Η ΕΕ αποκαλύπτει σχέδιο 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων τσιπ

Η ΕΕ αποκαλύπτει σχέδιο 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων τσιπ

Ορισμένες δικαιοδοσίες αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν την παραγωγή ημιαγωγών εν μέσω της παγκόσμιας έλλειψης chip που επηρεάζει όλους τους τομείς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα , θέλει να γίνει μεγαλύτερος παίκτης στον τομέα και ανακοίνωσε ένα σχέδιο 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να τη βοηθήσει να φτάσει εκεί. Η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ αποκάλυψε τον Ευρωπαϊκό νόμο για τα τσιπ, ο οποίος, εν μέρει, στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης του μπλοκ από εξαρτήματα από την Ασία.

Η ΕΕ πιστεύει ότι το σχέδιο θα επιτρέψει στην Ευρώπη να αξιοποιήσει τα δυνατά της σημεία σε τομείς όπως η έρευνα και η μεταποίηση, ενώ θα αντιμετωπίσει, όπως λέει, ορισμένες από τις αδυναμίες της περιοχής. Η νομοθεσία αποσκοπεί στην ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης, στην τόνωση της παραγωγής και στην παρακολούθηση της προμήθειας ημιαγωγών.

Το σχέδιο, το οποίο απαιτεί έγκριση από τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, περιλαμβάνει δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και σκοπεύει να μετριάσει οποιαδήποτε μελλοντική διαταραχή στις αλυσίδες εφοδιασμού τσιπ. Το μπλοκ θέλει επίσης να διπλασιάσει το μερίδιό του στην παγκόσμια αγορά ημιαγωγών στο 20 τοις εκατό έως το 2030.

«Ο Ευρωπαϊκός νόμος για τα τσιπ θα αλλάξει το παιχνίδι για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της ενιαίας αγοράς της Ευρώπης», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δήλωση. Βραχυπρόθεσμα, θα αυξήσει την ανθεκτικότητά μας σε μελλοντικές κρίσεις, επιτρέποντάς μας να προβλέπουμε και να αποφεύγουμε τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Και μεσοπρόθεσμα, θα βοηθήσει να γίνει η Ευρώπη βιομηχανικός ηγέτης σε αυτόν τον στρατηγικό κλάδο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *