H νέα δυνατότητα που εργάζεται το Twitter 

H νέα δυνατότητα που εργάζεται το Twitter 

To Twitter δεν εργάζεται μόνο σε ένα κουμπί επεξεργασίας. Επίσης, προφανώς εργάζεται σε ένα νέο χαρακτηριστικό που έχει μια αναμφισβήτητα ρετρό ατμόσφαιρα.  

Το βράδυ της Πέμπτης, η Jane Manchun Wong δημοσίευσε στο Twitter ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας λειτουργίας κατάστασης σε εξέλιξη. Στο tweet της, η Wong περιέγραψε τη λειτουργία ως μέρος του Tweet Composer, αποκάλυψε ότι είχε την κωδική ονομασία «Vibe» και είπε ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί «κάτι παρόμοιο με την Κατάσταση της εφαρμογής Instagram Threads».

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες του Twitter που απάντησαν στο tweet του Wong συνέκριναν τη λειτουργία με παλαιότερες εκδόσεις του από το Facebook και το AIM. Ενώ μπορεί να καταλήξει να λειτουργεί πιο παρόμοια με την Κατάσταση των Νημάτων του Instagram, εξακολουθεί να φαίνεται παλιό — σαν να ανήκει στις πρώτες μέρες του Facebook ή σε μήνυμα AIM μακριά. Η εμφάνισή του είναι ρετρό, αλλά όχι απαραίτητα με την καλή έννοια.

 Ο Wong ανέφερε επίσης ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο σε ένα άλλο tweet σχετικά με το θέμα, λέγοντας ότι ένιωθε ότι το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να γίνει “ένας νέος φορέας ανεπιθύμητης αλληλογραφίας εάν το Twitter επιτρέπει προσαρμοσμένη κατάσταση”. Το οποίο δεν είναι υπέροχο. Κανείς δεν χρειάζεται να δει περισσότερα ανεπιθύμητα tweets.

Μέχρι στιγμής, η δυνατότητα (στην τρέχουσα μορφή της) δεν φαίνεται να ταιριάζει πραγματικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες του Twitter χρησιμοποιούν   την εφαρμογή. Ίσως αντί να χρησιμοποιείται για να ενημερώνει τους οπαδούς σας για το τι κάνετε, θα μπορούσε να υποδεικνύει άλλα πράγματα όπως τη διάθεση ή τον τόνο. Η εστίαση στη χρήση της λειτουργίας Κατάσταση για να αποσαφηνιστεί η διάθεση ή ο τόνος ενός tweet (ή εκείνου που το έγραψε) μπορεί να είναι πιο ωφέλιμο, καθώς ενισχύει την επικοινωνία σε μια πλατφόρμα που χρειάζεται καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των χρηστών της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *