Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της Amazon στο LDJ5 στο Staten Island ψηφίζουν κατά του συνδικαλισμού

Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της Amazon στο LDJ5 στο Staten Island ψηφίζουν κατά του συνδικαλισμού

Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της Amazon στις εγκαταστάσεις LDJ5 στο Staten Island αποφάσισαν να μην συνδικαλιστούν μετά από ψηφοφορία για το θέμα σύμφωνα με το Vice. Οι εργαζόμενοι ψήφισαν 618 έναντι 380 κατά του συνδικαλισμού στην αποθήκη σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων που καταμέτρησε τις ψήφους. Συνολικά, συμμετείχαν το 61% όσων είχαν δικαίωμα ψήφου.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα, ο Σεθ Γκόλντσταϊν, δικηγόρος εργατών που εκπροσωπεί το Εργατικό Σωματείο του Αμαζονίου, είπε:

«Δεν εκπλήσσομαι με αυτό το αποτέλεσμα με όλη την κατάρρευση του συνδικάτου που συνέβη στο LDJ5. Σίγουρα θα διεκδικήσουμε τις εκλογές. Παραβίασαν εργαστηριακές συνθήκες σε αυτές τις εκλογές με υποχρεωτικές αντισυνδικαλιστικές συναντήσεις και έχουμε ήδη μια ολόκληρη σειρά κατηγοριών εναντίον τους».

Η απόφαση να μην συνδικαλιστούμε στο LDJ5 έρχεται αφότου ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ενίσχυσε την αντισυνδικαλιστική του εκστρατεία, αφού οι εργαζόμενοι στην αποθήκη JFK8 ψήφισαν να συνδικαλιστούν, καθιστώντας την την πρώτη αποθήκη στη χώρα που το έκανε. Καθώς περισσότερες αποθήκες συνδικαλίζονται, αυξάνει την ικανότητα των εργαζομένων να απαιτούν υψηλότερους μισθούς από την Amazon, καθώς θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μια πιο ισχυρή απεργία. Αν και θα μπορούσαν ακόμα να χτυπήσουν με τα κέρδη που έχουν κάνει μέχρι τώρα, δεν θα έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο.

Τον περασμένο μήνα, συνδικαλιστές μοίραζαν συνδικαλιστικά έντυπα και έβαζαν πανό. Αντιμετωπίζοντας, η Amazon προσπάθησε να πειθαρχήσει τους διοργανωτές, έκανε τους εργαζόμενους να αφαιρέσουν τα πανό των συνδικάτων και απαγόρευσε τη βιβλιογραφία του συνδικάτου από την αίθουσα διαλειμμάτων. Η εταιρεία έφτασε ακόμη και στο να κλείσει την παραγωγή για να πραγματοποιήσει «υποχρεωτικές αντισυνδικαλιστικές συναντήσεις», σύμφωνα με άλλη έκθεση του Vice.

Ενώ η Amazon θα είναι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα στο LDJ5, δεν είναι ικανοποιημένη με όσα συνέβησαν στο JFK8 και επιδιώκει ενεργά να ανατραπεί το αποτέλεσμα καθώς ισχυρίζεται ότι το συνδικάτο εκφοβίζει τους ανθρώπους να ψηφίσουν υπέρ του συνδικαλισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *