Η Microsoft λανσάρει επίσημα την προεπισκόπηση εγγενούς VPN για τον Edge

Η Microsoft λανσάρει επίσημα την προεπισκόπηση εγγενούς VPN για τον Edge

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα μια εγγενή υπηρεσία VPN για το πρόγραμμα περιήγησής της Edge. Ονομάζεται “Secure Network”, είναι διαθέσιμο για προεπισκόπηση στο κανάλι Canary για ένα περιορισμένο σύνολο Edge Insiders. Οι χρήστες εντόπισαν πρόσφατα τα πρώτα ίχνη της δυνατότηταςκαι τώρα είναι επίσημο.

An illustration showing how Secure Network works

Με λίγα λόγια, το Microsoft Edge Secure Network είναι ένα απλοποιημένο VPN που δεν απαιτεί εγκατάσταση λογισμικού ή επεκτάσεων τρίτων κατασκευαστών. Αυτή η δυνατότητα στοχεύει να παρέχει στους χρήστες Edge μια ασφαλή σύνδεση όταν εργάζονται σε δημόσια δίκτυα που συχνά στερούνται απορρήτου. Η χρήση του Ασφαλούς Δικτύου σάς επιτρέπει να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας, να κρυπτογραφήσετε δεδομένα και να δρομολογήσετε την κυκλοφορία μέσω ενός ασφαλούς δικτύου που υποστηρίζεται από το Cloudflare.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές υπηρεσίες VPN που επιτρέπουν την επιλογή διακομιστών σε συγκεκριμένες χώρες, το Secure Network στο Microsoft Edge επιλέγει αυτόματα διακομιστές στην τοπική σας περιοχή, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε σχετικό γεωγραφικό περιεχόμενο.

Η Microsoft δεν λέει εάν σκοπεύει να δημιουργήσει έσοδα από το Secure Network στο πρόγραμμα περιήγησης Edge. Η εταιρεία παρέχει μια μικρή ποσότητα δωρεάν δεδομένων για δοκιμαστές κατά την περίοδο προεπισκόπησης (1 GB). Αυτό δεν θα είναι αρκετό για τη ροή βίντεο ή την αναπαραγωγή παιχνιδιών, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετό για να ελέγξετε πώς λειτουργεί η δυνατότητα στις προβλεπόμενες συνθήκες.

The Secure Network UI showing data caps in Edge Canary

Για να δοκιμάσετε το Secure Network, πραγματοποιήστε λήψη του Microsoft Edge Canary από τον επίσημο ιστότοπο και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Microsoft. Ανοίξτε το μενού του προγράμματος περιήγησης, επιλέξτε Ασφαλές δίκτυο και ενεργοποιήστε το. Σημειώστε ότι η χρήση του Ασφαλούς δικτύου κατά την περίοδο προεπισκόπησης απαιτεί λογαριασμό Microsoft. Σύμφωνα με τη Microsoft, απαιτείται σύνδεση για την παρακολούθηση της χρήσης δωρεάν δεδομένων και η εταιρεία διαγράφει αυτόματα όλες τις σχετικές πληροφορίες στο τέλος του παραθύρου της υπηρεσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *