Microsoft : θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη συμφωνία Activision

Microsoft : θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη συμφωνία Activision

Tα σχέδια της Microsoft να αγοράσει την Activision Blizzard για 69 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκει συνεχώς τοίχους. Η Microsoft φαίνεται να έχει φτάσει στα όρια της. Δήλωσε ότι θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη συμφωνία εάν ένας ομοσπονδιακός δικαστής εκδώσει μια εντολή που καθυστερεί το κλείσιμο της συμφωνίας.

Η Microsoft σχεδιάζει επί του παρόντος να κλείσει τη συμφωνία στις 18 Ιουλίου. Ωστόσο, εάν η Microsoft χάσει την ακρόαση, η εταιρεία θα αναγκαστεί σε έναν «τριετή διοικητικό εφιάλτη»

Το βασικό επιχείρημα της FTC είναι ότι λόγω της ιδιοκτησίας δημοφιλών franchise παιχνιδιών από την Activision Blizzard, η εξαγορά θα ήταν επιζήμια για τη βιομηχανία. Ζητά από τη δικαστή Jacqueline Scott Corley μια προκαταρκτική διαταγή . Αυτή θα εμπόδιζε την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως ότου η FTC συζητήσει την υπόθεση στο εσωτερικό της δικαστήριο.

Ο James Weingarten, επικεφαλής δικηγόρος της FTC, δήλωσε:

«Εάν ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, η συνδυασμένη εταιρεία είναι πιθανό να έχει την ικανότητα και το κίνητρο να βλάψει τον ανταγωνισμό σε διάφορες αγορές ». Ισχυρίζεται ότι η Microsoft θα μπορούσε να κάνει τα παιχνίδια της Activision Blizzard αποκλειστικά για το Xbox. Παράλληλα, θα υποβαθμίσει την ποιότητα των παιχνιδιών σε άλλες πλατφόρμες, κάτι που η Microsoft είχε προηγουμένως αρνηθεί.

Η Microsoft απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς . Λέει ότι η συμφωνία θα ήταν καλή για τους καταναλωτές, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους τίτλους μέσω υπηρεσιών. Επίσης, δεν θα είχε νόημα η Microsoft να αφαιρέσει το Call of Duty από άλλες πλατφόρμες, καθώς θα έχανε τα έσοδα από το παιχνίδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *