Αυτό το σφάλμα διαρροής μνήμης μειώνει την απόδοση στο MacOS Monterey

Αυτό το σφάλμα διαρροής μνήμης μειώνει την απόδοση στο MacOS Monterey

Το νεότερο λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών της Apple, MacOS Monterey, φέρνει μια χούφτα χρήσιμων νέων λειτουργιών, αλλά και μια ποικιλία προβλημάτων. Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν διαρροές μνήμης μετά την αναβάθμιση σε MacOS Monterey — μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν ακόμη και προειδοποιήσεις ότι ολόκληρο το σύστημα έχει εξαντληθεί από μνήμη.

Ενώ οι νέες κυκλοφορίες λειτουργικού συστήματος τείνουν να έχουν μερικά σφάλματα, αυτό φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό. Διαρροές μνήμης συμβαίνουν όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη ή RAM από την απαραίτητη. Αυτό συμβαίνει επειδή η εν λόγω διεργασία δεν απελευθερώνει τη μνήμη που της έχει εκχωρηθεί αφού κλείσει και συνεχίζει να χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη, μερικές φορές έως ότου δεν έχει μείνει καμία.

Υπήρξαν πολλά παράπονα σε πολλά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων των φόρουμ υποστήριξης της Apple, του Redditκαι του Twitter. Ο YouTuber Gregory McFadden ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία το Control Center χρησιμοποιούσε τεράστια 26 GB μνήμης RAM. Συγκριτικά, το Final Cut Pro χρησιμοποιούσε μόνο 6 GB μνήμης RAM και αυτό είναι ένα πλήρες επαγγελματικό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Το Κέντρο Ελέγχου χρησιμοποιεί συνήθως μόνο μερικά megabyte μνήμης RAM.

Image

Το ζήτημα δεν φαίνεται να περιορίζεται ούτε σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο Mac. Οι χρήστες με εκδόσεις M1, M1 Pro/Max και Intel έχουν όλοι αναφέρει διαρροές μνήμης. Ένας χρήστης Firefox με Intel Mac ανέφερε ότι ο Firefox χρησιμοποιεί σχεδόν 80 GB μνήμης RAM. Ενώ ορισμένοι χρήστες όπως ο Gregory McFadden είχαν εγκαταστήσει πάνω από 64 GB μνήμης RAM, πολλοί άλλοι πιθανότατα θα έχουν πολύ χαμηλότερη μνήμη RAM και θα αισθανθούν πιο έντονα τη διαρροή μνήμης. 

Αυτό δεν είναι το μόνο σημαντικό πρόβλημα με το MacOS Monterey. Όσοι διαθέτουν παλαιότερους υπολογιστές Mac που εγκαθιστούν το νέο λειτουργικό σύστημα κινδυνεύουν να καταστραφούν στον υπολογιστή τους. Πολλοί από τους χρήστες ανέφεραν Mac που απλά δεν θα ενεργοποιούνταν καθόλου μετά την αναβάθμιση. Αν και φαίνεται ότι υπάρχει μια προσωρινή επιδιόρθωση, αυτό απαιτεί πρόσβαση σε άλλο Mac.

Για να μην αγανακτήσουν οι πιστοί των Windows, οι χρήστες των Windows 11 έχουν επίσης αναφέρει προβλήματα μνήμης. Οι Windows Insiders διαπίστωσαν ότι η Εξερεύνηση αρχείων καταναλώνει τη μνήμη ακόμα και μετά το κλείσιμο. Καταφέραμε να αναπαράγουμε τη διαρροή τόσο στα Windows 11 όσο και στα Windows 10. Ευτυχώς, φαίνεται ότι αυτό περιορίζεται μόνο στην Εξερεύνηση αρχείων και όχι σε τυχαία προγράμματα όπως το ζήτημα του MacOS.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *