Το Microsoft Paint στα Windows 11  αποκτά λειτουργία dark mode –

Το Microsoft Paint στα Windows 11 αποκτά λειτουργία dark mode –

To MS Paint έλαβε πρόσφατα μια νέα σχεδίαση στα κανάλια Windows Insider και θα λάβει υποστήριξη για σκοτεινή λειτουργία σε μελλοντική ενημέρωση στα Windows 11. Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια της Microsoft να κάνει εγγενείς εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή έτοιμες για τη νέα σχεδίαση των Windows 11 χρησιμοποιώντας Fluent και εφέ Mica.

Τον Σεπτέμβριο, η Microsoft άρχισε να δοκιμάζει το επανασχεδιασμένο Paint με χρήστες στο Dev Channel. Το νέο Paint είναι μια σύγχρονη εκδοχή της κλασικής βαφής των Windows και προφανώς βασίζεται στην παλιά βάση κώδικα. Δεν έχει υποβαθμιστεί σε UWP, επομένως η συνολική εμπειρία θα είναι οικεία.

Ορισμένες δυνατότητες σχεδίασης στη νέα εφαρμογή Paint περιλαμβάνουν στρογγυλεμένες γωνίες, νέα παράθυρα διαλόγου για πινέλα, επιλογή χρώματος και υποστηρίζει επίσης Mica. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Mica είναι ένα φιλικό προς την απόδοση υλικό που εφαρμόζει το φόντο της επιφάνειας εργασίας σε εφαρμογές των Windows 11 όπως το Paint, το Media Player και άλλα.

MS Paint dark mode

Το Paint είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και ορισμένα χαρακτηριστικά σχεδιασμού όπως η σκοτεινή λειτουργία λείπουν αυτήν τη στιγμή.

Ευτυχώς, η Microsoft εργάζεται για την υποστήριξη σκοτεινής λειτουργίας και μπορεί να ενεργοποιηθεί στην εφαρμογή αυτή τη στιγμή, εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα σενάριο που αναπτύχθηκε από τον προγραμματιστή Ahmed Walid.

Paint dark menu

Όπως μπορείτε να δείτε στα παραπάνω στιγμιότυπα οθόνης, η σκοτεινή λειτουργία του Paint θα ήταν παρόμοια με αυτή που πειράζει ο Πάνος Πανάι στο Twitter. Το Dark ισχύει για τη νέα απλοποιημένη γραμμή εργαλείων, τη στρογγυλεμένη χρωματική παλέτα, τα αναπτυσσόμενα μενού, τα μενού όπως τα πινέλα, τον επιλογέα χρωμάτων ή το αναδυόμενο παράθυρο που σας επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος των πινελιών.

Δεν γνωρίζουμε πότε η εμβληματική εφαρμογή Paint θα αποκτήσει επίσημα αυτήν την πολυαναμενόμενη σκοτεινή λειτουργία στο κανάλι παραγωγής ή beta. Η Microsoft πειραματίζεται εσωτερικά με τη σκοτεινή λειτουργία και αυτό δεν θα είναι το τελικό σχέδιο.

Εκτός από τη σκοτεινή λειτουργία, η εφαρμογή της Paint Windows 11 επίσης αναμένεται να αποκτήσει έναν νέο διάλογο «Επεξεργασία χρώματος», «Αλλαγή μεγέθους και λοξή». Οι διάλογοι βασίζονται στις αρχές του WinUI και ταιριάζουν καλύτερα με το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα. Ομοίως, υπάρχει μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να κάνετε κλικ με μετατόπιση σε ένα δείγμα χρώματος στο Paint για να προσθέσετε χρώμα στο δευτερεύον πλαίσιο χρώματος.

Η Microsoft δοκιμάζει επιδιορθώσεις και για ζητήματα εφαρμογής Paint. Για παράδειγμα, ένα σφάλμα όπου τα πλαίσια κειμένου μετακινούνταν απροσδόκητα επιδιορθώθηκε πρόσφατα στην εφαρμογή.

Όπως πάντα, οι Insiders θα πρέπει να μπορούν να δοκιμάσουν beta αυτήν την ενημερωμένη εφαρμογή Paint με τη σκοτεινή λειτουργία στις αρχές του 2022 και θα φτάσει για όλους τους άλλους στην κανονική έκδοση σε λίγους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *