Η Toyota επενδύει άλλα 90 εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή EV στις ΗΠΑ

Η Toyota επενδύει άλλα 90 εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή EV στις ΗΠΑ

Η Toyota τοποθετεί περισσότερα χρήματα για την παραγωγή EV στις ΗΠΑ. Μόλις λίγους μήνες αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε μια επένδυση 240 εκατομμυρίων δολαρίων στο εργοστάσιό της στη Δυτική Βιρτζίνια, αντλεί άλλα 73 εκατομμύρια δολάρια στην εγκατάσταση.

Η εταιρεία λέει ότι αυτό θα αυξήσει την ικανότητα παραγωγής υβριδικών κιβωτίων ταχυτήτων σε 600.000 μονάδες ετησίως. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο θα αρχίσουν επίσης να κατασκευάζουν περίπου 120.000 στάτορες πίσω κινητήρα ετησίως για να ενισχύσουν την παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων. Το εργοστάσιο μπορεί επί του παρόντος να ρίξει 1 εκατομμύριο κιβώτια ταχυτήτων και κινητήρες από τη γραμμή παραγωγής ετησίως. Μετά την τελευταία επένδυση, η Toyota θα έχει βάλει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο.

Εν τω μεταξύ, μια ξεχωριστή επένδυση 17 εκατομμυρίων δολαρίων θα επιτρέψει στο εργοστάσιο της Toyota στο Τενεσί να κατασκευάζει περίπου 300.000 περισσότερες υβριδικές θήκες και περιβλήματα κιβωτίου ταχυτήτων/διαφορικού ετησίως (η τρέχουσα χωρητικότητα είναι περίπου 1 εκατομμύριο). Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου κατασκευάζουν επίσης περίπου 1,8 εκατομμύρια μπλοκ κινητήρων ετησίως. Η εταιρεία λέει ότι αυτά τα ανταλλακτικά είναι απαραίτητα για όλα τα Toyota και Lexus EV που συναρμολογεί στη Βόρεια Αμερική. Αυτό ανεβάζει τη συνολική επένδυση της αυτοκινητοβιομηχανίας στο εργοστάσιο μέχρι στιγμής σε 389 εκατομμύρια δολάρια.

Η Toyota έχει αποστολή να προσφέρει ηλεκτρικές επιλογές σε ολόκληρη τη γκάμα της, καθώς και για οχήματα Lexus, έως το 2025 και να κυκλοφορήσει 30 μοντέλα EV έως το 2030. Η μεγαλύτερη επένδυση στην παραγωγή EV θα τη βοηθήσει να επιτύχει αυτούς τους στόχους. Η αύξηση της παραγωγής μπαταριών EV είναι επίσης σημαντική, και η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών 1,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Καρολίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *