Microsoft: Αλλαγές στο Excel

Microsoft: Αλλαγές στο Excel

Νέες δυνατότητες για το Excel έχει έτοιμες η Microsoft. Οι βελτιώσεις αφορούν κυρίως τους Συγκεντρωτικούς Πίνακες. Τα μέλη του Microsoft 365 Insider μπορούν τώρα να πειραματιστούν με την προσθήκη εικόνων και άλλου περιεχομένου σε αυτούς.

Σε μια ανάρτηση στο blog, η Microsoft δήλωσε:

Ενώ οι τύποι δεδομένων και οι εικόνες εντός κελιών αποτελούν ισχυρό μέρος του σύγχρονου Excel, οι Συγκεντρωτικοί Πίνακες μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο μια περιγραφή κειμένου αυτών των σύγχρονων τύπων περιεχομένου. Τώρα, οι εικόνες και οι τύποι δεδομένων έρχονται ανέπαφα στις σειρές και τις στήλες του Συγκεντρωτικού Πίνακα. Περιλαμβάνουν επίσης τις ίδιες αλληλεπιδράσεις που έχετε στα δεδομένα προέλευσης (κάρτες εικόνων, εικονίδια τύπων δεδομένων, κάρτες τύπου δεδομένων κ.λπ.).

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν τώρα να εισαγάγουν την εικόνα ενός γραφείου, μιας καρέκλας ή άλλων επίπλων. Μπορούν ακόμη και να προσδιορίσουν ποιες χώρες τα αγόρασαν βάζοντας την εθνική σημαία για κάθε έθνος που αναφέρεται.

Η Microsoft προτείνει ότι αυτή η νέα προσθήκη συγκεντρωτικού πίνακα για το Excel θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε “περιλήψεις πωλήσεων προϊόντων, χαρτοφυλάκια, αναλύσεις αθλητικών ομάδων ή ακόμα και συλλογές έργων τέχνης ή χόμπι”.

Τα Microsoft 365 Insiders μπορούν να δοκιμάσουν τη νέα δυνατότητα εικόνας σε συγκεντρωτικούς πίνακες του Excel.Αρκεί να έχουν την έκδοση Windows 2307 (Build 16609.20000) ή νεότερη έκδοση ή την έκδοση Mac 16.74 (Build 23060401) ή νεότερη έκδοση.

Η Microsoft προσθέτει ορισμένες νέες δυνατότητες στο Excel τους τελευταίους μήνες. Ένα από αυτά είναι το Excel Labs που εισάγει δυνατότητες δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης στο υπολογιστικό φύλλο. Νωρίτερα σήμερα, η εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών CCP Games αποκάλυψε ένα νέο και δωρεάν Πρόσθετο Excel για το MMO που βασίζεται στο διάστημα EVE Online.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *