Google Bard : θα ανοίξει για εφήβους

Google Bard : θα ανοίξει για εφήβους

Οι έφηβοι, από αυτή την εβδομάδα, θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο εργαλείο δημιουργίας AI Bard της Google. Η ελάχιστη ηλικία έχει οριστεί στα 13, αλλά σε ορισμένες χώρες είναι υψηλότερη.

Η Google είπε ότι έχει συζητήσει με ειδικούς στην ασφάλεια και την ανάπτυξη των παιδιών πριν κάνει το περιεχόμενο διαθέσιμο στους εφήβους. Έλαβε επίσης συμβουλές από το Family Online Safety Institute (FOSI) για να έχει κατά νου τις ανάγκες των εφήβων και των οικογενειών.

“Η έρευνα του FOSI διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι έφηβοι και γονείς αναμένουν ότι οι δεξιότητες GenAI θα είναι σημαντικό μέρος του μέλλοντός τους”, λέει ο Stephen Balkam, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Family Online Safety Institute. “Η στοχαστική προσέγγιση της Google για την επέκταση της πρόσβασης Bard στους εφήβους αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στους εφήβους. Τους παρέχει την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυτήν την τεχνολογία με τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας».

Για να βοηθήσει τους εφήβους να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Bard, η Google δημιούργησε ένα βίντεο . Σε αυτό περιέχονται πέντε απαραίτητες γνώσεις σχετικά με το ξεκίνημα με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Για τους εφήβους, τα αποτελέσματα με τα οποία απαντά ο Bard θα είναι επίσης ελαφρώς διαφορετικά. Ο Bard έχει εκπαιδευτεί να εμποδίζει τη δημιουργία μη ασφαλούς περιεχομένου όπως παράνομες ουσίες .

Ο Bard θα εκτελέσει αυτόματα τη λειτουργία διπλού ελέγχου απόκρισης την πρώτη φορά που οι έφηβοι κάνουν ερωτήσεις βασισμένες σε γεγονότα. Η Google είπε ότι αυτή η λειτουργία θα εκτελείται αυτόματα κάθε φορά που ένας νέος χρήστης του Bard κάνει ερωτήσεις, στο εγγύς μέλλον, όχι μόνο για εφήβους.

Η Google θα συστήσει ενεργά στους εφήβους να χρησιμοποιούν τη δυνατότητα διπλού ελέγχου για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, απλώς πατήστε το εικονίδιο G στις απαντήσεις του Bard . Στην συνέχεια, ο Bard θα ελέγξει την απόκριση σε σχέση με το διαδικτυακό περιεχόμενο για να ελέγξει την ακρίβεια του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *