CES 2022:  θα απαιτηθεί από τους συμμετέχοντες να αποδείξουν τον εμβολιασμό

CES 2022: θα απαιτηθεί από τους συμμετέχοντες να αποδείξουν τον εμβολιασμό

Η Consumer Technology Association καταβάλλει  κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει το CES 2022 ως προσωπική εκδήλωση. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα χρειαστείτε απόδειξη εμβολιασμού για τον COVID-19 για να παρευρεθείτε στην τεχνολογική έκθεση όταν ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να μπείτε στο CES με απόδειξη θετικού τεστ αντισωμάτων, αν και η CTA εξακολουθεί να “αξιολογεί” αυτή τη δυνατότητα.

Ο επικεφαλής της CTA Gary Shapiro εξήγησε την απόφαση ως αντανάκλαση της «σημερινής επιστήμης» που δείχνει ότι τα εμβόλια είναι η «καλύτερη ελπίδα» για τον περιορισμό του COVID-19. Η παραλλαγή Delta του ιού SARS-CoV-2 είναι γνωστό ότι είναι πολύ μεταδοτική και πιο πιθανό να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα σε νεότερους μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Δεν αναφέρθηκε ποια εμβόλια θα θεωρηθούν αποδεκτά. Ζητήσαμε από την CTA περισσότερες λεπτομέρειες, αν και ανέφερε ότι θα ακολουθήσει “πολιτειακές και τοπικές οδηγίες” καθώς και συστάσεις του CDC.

Η συμμετοχή μπορεί να είναι πρόβλημα εάν η CTA τηρεί τα εγκεκριμένα από τις ΗΠΑ σχήματα εμβολίων. Εάν είχατε μικτές δόσεις (όπως στον Καναδά) ή ένα εμβόλιο που δεν έχει εγκριθεί στις Πολιτείες (όπως το AstraZeneca ή το Sinopharm), μπορεί να είστε άτυχοι ακόμα και αν οι εμβολιασμοί είναι πολύ αποτελεσματικές. Μια εικονική εκπομπή CES εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για όσους δεν θα παρευρεθούν αυτοπροσώπως, αλλά αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως απλό παρηγορητικό βραβείο, αν διαφορετικά ήσασταν άνετα να πάτε.

Όπως είναι, δεν είναι σαφές εάν αυτό θα καθησυχάσει τους υποψήφιους επισκέπτες και εκθέτες. Ενώ η CTA λαμβάνει μια σειρά προφυλάξεων στο CES 2022 πέρα ​​από την απαίτηση εμβολιασμού, όπως απαιτήσεις μάσκας και επιπλέον απόσταση, αυτό σίγουρα δεν είναι μια επιστροφή στην CES 2020 και σε προηγούμενα γεγονότα όπου τα πλήθη ήταν (σχετικά) ασφαλή. Και όπως έμαθαν άλλοι διοργανωτές εκδηλώσεων, η πανδημία μπορεί να αλλάξει γρήγορα – αυτό που φαίνεται ασφαλές τώρα θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο λίγους μήνες αργότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *