Η Microsoft διόρθωσε ένα σφάλμα του Teams που απέτρεπε τις κλήσεις 911 στο Android

Η Microsoft διόρθωσε ένα σφάλμα του Teams που απέτρεπε τις κλήσεις 911 στο Android

Θα πρέπει να ενημερώσετε γρήγορα το Microsoft Teams εάν είστε χρήστης τηλεφώνου Android. Η  Microsoft έχει καθορίσει ένα σφάλμα στην εφαρμογή  που οδήγησε στην αδυναμία  κλήσης αριθμών πρώτων βοηθειών   σε συσκευές με Android 10 ή νεότερη έκδοση. Ο χρήστης του Reddit KitchenPicture5849 ανακάλυψε ότι η εγκατάσταση του Teams, αλλά όχι συνδεδεμένη, θα αποτρέψει την πραγματοποίηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης. Το τηλέφωνο έλεγε ότι μια κλήση ήταν ενεργή και χτυπούσε μία φορά, αλλά ποτέ δεν εκκινούσε σωστά τη σύνδεση — τα αρχεία καταγραφής κλήσεων δεν θα έδειχναν τίποτα.

Ο Ραχμάν και ο φίλος του Kuba Wojciechowski εντόπισαν την αιτία. Ενώ όλες οι εφαρμογές κλήσεων Android θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια παρουσία κλάσης PhoneAccount στο λειτουργικό σύστημα, η  εφαρμογή Teams δημιουργούσε περιπτώσεις κάθε φορά που ένας χρήστης ξεκινούσε την εφαρμογή “κρύα” — γεγονός που αύξανε τις πιθανότητες ενός προβλήματος ταξινόμησης που εμπόδιζε την πραγματοποίηση κλήσεων.

Η Google μίλησε με τον χρήστη του Reddit και αποκάλυψε ότι τόσο η εταιρεία όσο και η Microsoft σχεδίαζαν επιδιορθώσεις. Εκτός από την ενημερωμένη έκδοση κώδικα της Microsoft, η Google παρέχει μια ενημέρωση πλατφόρμας Android στις 4 Ιανουαρίου που θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πλευρά του προβλήματος. Μπορείτε να διαγράψετε και να επανεγκαταστήσετε το Teams για να διαγράψετε τυχόν πλεονάζοντα στιγμιότυπα λογαριασμού PhoneAccount και η παραμονή συνδεδεμένη θα αποτρέψει τυχόν ατυχίες.

Η Google είπε ότι αυτό επηρέασε μόνο έναν «μικρό αριθμό συσκευών». Το θέμα, όμως, ήταν η σοβαρότητα. Αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει κάποιον από το να πραγματοποιήσει μια σωτήρια κλήση χωρίς δική του ευθύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *