Η Google ανακοινώνει το πρόγραμμα επισκευής Chromebook για σχολεία, το θέλει ως μάθημα επιλογής

Η Google ανακοινώνει το πρόγραμμα επισκευής Chromebook για σχολεία, το θέλει ως μάθημα επιλογής

Τα Chromebook γίνονται πολύ διαδεδομένα στα σχολεία λόγω της ευκολότερης διαχείρισης από την πλευρά του λογισμικού καθώς και του γεγονότος ότι είναι συνήθως φθηνότερα από τις συσκευές Windows ενώ προσφέρουν μια ελαφριά εμπειρία. Τούτου λεχθέντος, ακριβώς όπως ένας κανονικός φορητός υπολογιστής, τα Chromebook είναι επίσης επιρρεπή σε φθορά, όπως ρωγμές οθόνης, χαλαροί ή σπασμένοι μεντεσέδες και προβλήματα με τα πληκτρολόγια. Αυτό είναι το συνηθισμένο, επειδή αυτές οι συσκευές συνήθως χρησιμοποιούνται από πολύ νεαρό κοινό.

Η αποστολή των Chromebook σε κέντρα επισκευής μπορεί να είναι μια δαπανηρή διαδικασία που είναι δύσκολο να διαχειριστεί, ειδικά αν εξαντληθεί η εγγύηση. Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η Google έχει επινοήσει ένα πρόγραμμα επισκευής Chromebook σε συνεργασία με κατασκευαστές OEM όπως η Lenovo και η Acer, για να τονίσει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να επισκευαστούν οι συσκευές. Ο αποκλειστικός ιστότοπος επισκευής του λέει στα σχολεία πώς να επισκευάζουν Chromebook και να προσδιορίζουν τα εξαρτήματα που χρειάζονται για την επισκευή τους.

Οι ηλεκτρονικοί οδηγοί κατασκευαστών δείχνουν πώς να επισκευάζετε επιλεγμένες συσκευές, να βρίσκετε τα εργαλεία που απαιτούνται με ασφάλεια για την επισκευή τους και τη διαδικασία απόκτησης πρόσβασης ενημέρωσης συστήματος, μεταξύ άλλων. Οι οδηγοί είναι φαινομενικά αρκετά λεπτομερείς με χρήσιμα διαγράμματα για διάφορες διαδικασίες που κυμαίνονται από μικρές επισκευές έως μεγάλες αποσυναρμολογήσεις. Ωστόσο, η τεκμηρίωση καλύπτει μόνο εργασίες που μπορείτε να κάνετε με ένα κατσαβίδι, επομένως οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συγκόλληση αποκλείονται.

Οι οδηγοί σάς προειδοποιούν επίσης ότι εάν προσπαθήσετε να επισκευάσετε μόνοι σας, θα ακυρώσετε την εγγύηση της συσκευής σας, επομένως είναι πιθανώς καλύτερο να ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο μόνο εάν η εγγύησή σας εξαντληθεί.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η Google έχει ενθαρρύνει τα σχολεία να υιοθετήσουν προγράμματα επισκευής Chromebook και επίσης να προσφέρουν μαθήματα επιλογής για το θέμα στους μαθητές. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν βιωσιμότητα, ταχύτερο χρόνο διεκπεραίωσης για επισκευές και οι μαθητές που βελτιώνουν τις δεξιότητες που μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν στη βιομηχανία της πληροφορικής αργότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *